Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

1/2

Kupovina mlade je samo jedan u nizu običaja koji ljudi u našim krajevima gotovo uvek ispoštuju na ceremonijama venčanja. Više ne pucamo u jabuku (bar većina nas, nadam se), više se mlada ne oblači u “lažnu mladu”, nema više ni meda i oraha koji se poslužuju budućem zetu, ali od kupovine mlade ne odustajemo.

Ideja je da dever (iliti brat mladoženjin) za neki simboličan iznos “kupuje” mladu i od tog trenutka ona i zvanično postaje član njihove porodice. Mladina braća su tu da daju poseban šmek celoj situaciji i da se za sestru što više iscenkaju i da je što bolje prodaju. Naravno sve je to samo zabave radi i poštovanja običaja, koje svadba u Srbiji nalaže.

Ne znam za vas, ali meni je lično ovaj momenat baš drag i simpatičan.

Cela ta priča oko toga da se brat bori i ne da svoju sestru, a da budući mladoženja sa masom braće i kumova dolazi po nju daje celoj priči sladak momenat.

U stvari, kada bolje razmislim, mislim da je ono što se meni dopada u celoj toj zavrzlami to što se mladi daje na važnosti. Mlada je centar sveta u tom trenutku. Za nju se bore, nju svi žele. Bingo. Sad znam zašto većina devojaka, koliko god bile urbane i koliko god od svoje svadbe pravile fancy cool žurku, ovaj običaj ne izostavljaju. I treba, ako mene pitate.

Editors choice