Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Kupovina mlade je samo jedan u nizu običaja koji ljudi u našim krajevima gotovo uvek ispoštuju na ceremonijama venčanja. Više ne pucamo u jabuku (bar većina nas, nadam se), više se mlada ne oblači u “lažnu mladu”, nema više ni meda i oraha koji se poslužuju budućem zetu, ali od kupovine mlade ne odustajemo.

Ideja je da dever (iliti brat mladoženjin) za neki simboličan iznos “kupuje” mladu i od tog trenutka ona i zvanično postaje član njihove porodice. Mladina braća su tu da daju poseban šmek celoj situaciji i da se za sestru što više iscenkaju i da je što bolje prodaju. Naravno sve je to samo zabave radi i poštovanja običaja, koje svadba u Srbiji nalaže.

Ne znam za vas, ali meni je lično ovaj momenat baš drag i simpatičan.

Cela ta priča oko toga da se brat bori i ne da svoju sestru, a da budući mladoženja sa masom braće i kumova dolazi po nju daje celoj priči sladak momenat.

U stvari, kada bolje razmislim, mislim da je ono što se meni dopada u celoj toj zavrzlami to što se mladi daje na važnosti. Mlada je centar sveta u tom trenutku. Za nju se bore, nju svi žele. Bingo. Sad znam zašto većina devojaka, koliko god bile urbane i koliko god od svoje svadbe pravile fancy cool žurku, ovaj običaj ne izostavljaju. I treba, ako mene pitate.

Editors choice