Želite egzotičnu destinaciju, ali najviše vas zanima ugodan smeštaj, jer nameravate da medeni mesec provedete ne kao turisti, nego kao ljubavnici i pritom, oboje ste ljubitelji vina? Evo predloga koji odgovaraju vašim zahtevima.

Six Senses Douro Valley – Lamego, Portugalija

Dolina šest čula primer je kompletnog utočišta. Smeštena među brdima i vinogradima, to je kuća iz 19. veka, obnovljena na savremen i luksuzan način, koji ne narušava autentičnost i ima umetničku atmosferu. Ovde ima raznih vinskih svečanosti, a lokalni proizvođači stalno organizuju degustacije, na koje će vas uputiti somelijer. Takođe, ovde se nalazi jedan od najboljih spa centara.

The Vines Resort & Spa – Mendoza, Argentina

Izlet u Mendozu trebalo bi da je na listi svih ljubitelja vina. Nalazi se u podnožju Anda, a hotel je u vrhu svetski nagrađivanih hotela. Vrhunski luksuz upakovan je u lokalnu atmosferu, u kojoj imate utisak da ste blisko povezani sa sobom i prirodom. Gosti često vežbaju jogu u bujnim vinogradima, a uveče se opuštaju uz fantastična lokalna vina. Jelovnik je takođe odličan, a kuvari na glasu.

Babylonstoren – Simondium, Južna Afrika

Na manje od sata do Kejptauna nalazi se istorijska tropska farma, na rtu poznatom po svojim organskim vrtovima, jedinstvenom smeštaju i zadivljujućom gastronomskom reputacijom. Kad ne isprobavate specijalitete, uputite se u vinariju u čijim se podrumima organizuju degustacije. Nakon boce Syrah-a, povucite se u udobnost kućice, koja pripada samo vama i daje osećaj prisnosti i romantike.

Comments