Posle stresa koji ste pretpreli tokom priprema za venčanje, sleduje onaj najbolji, zasluženi deo – medeni mesec. Zalasci Sunca, tirkizno plavo more, ležaljke primaknute jedna drugoj, vi i vaš dragi uživate u prvim danima zajedničkog života, ali ne zaboravite da u putnu torbu spakujete neke stvari, da se medeni mesec ne bi pretvorio u noćnu moru…

sta spakovati na medeni mesec Medeni mesec: Ovo se mora naći u vašoj putnoj torbi!

Odgovarajući kupaći kostim

Možda vi volite da se izležavate na Suncu po čitav dan, zbog željenog bronzanog tena, ali ako vaš dragi voli dugo da pliva, igra odbojku na pesku ili roni, vaš paradni, minimalni bikini neće uspeti da odgovori na takve izazove.

U kofer spakujte bar jedan sportski kupaći, koji će vam biti udoban i prijatan, a ujedno udovoljiti zahtevima i detinjastim potrebama vašeg dragog.

Zaštitni prekrivač

Sve popularniji i već obavezni deo vašeg putnog kofera svakako je UV prekrivač. Sastav mu je otporan na UV zrake, ali on ne greje, niti će vam biti toplo i neprijatno ispod njega. Samo će vas zaštititi od preteranog izlaganja Suncu i obezbediti Vam prijatnu popodnevnu dremku na plaži. Postoje u dve verzije, kao prekrivač, sličnih dimenzija većeg peškira i kao mantilić sa kapuljačom, dužine do kukova. Obe forme su veoma simpatične, i veoma zahvalne za održavanje, a mogu sprečiti preterano oštećenje kože usled sunčanja.

Adekvatna obuća

Zlatne sandale, platforme ili japanke sa šljokicama ostavite za večernje šetnje. Preko dana, one vam samo mogu odmoći u lagodnom kretanju po pesku. Spakujte neke koje su vodootporne i koje možete da nosite i po vrelom pesku, i po oštrim kamenčićima i po nepreglednim prilazima na zabačenim plažama. Ne dozvolite da vam medeni mesec upropasti povreda ili posekotina stopala, a ako slučajno stanete na morskog ježa, čeka vas otok i bolno ležanje u krevetu bar naredna 3 dana.

Odgovarajući faktor

Vi ste možda išli par puta u solarijum pre letovanja (to većina žena radi), ali vaš dragi možda nije. Nemojte očekivati da će deliti istu želju za višesatnim sunčanjem kao i vi, pa u tom slučaju, ponesite odgovarajući faktor za oboje. Prilagodite ga sunčanju postepeno, da ne bi pamtio Medeni mesec po opekotinama.

Vodootporna maska za smartfon ili foto-aparat

Sigurno ćete imati čitav editorijal fotografija sa letovanja, posebno će vam biti drage one, gde ste vi i vaš dragi u vodi. Zaštitite svoj aparat odgovarajućom maskom, koja neće dozvoliti da ga voda ošteti ili pokvari. Takav gubitak bi svakako uticao na vaše raspoloženje, a medeni mesec ipak treba da ostane u najlepšim uspomenama.

Ivana Spasojević

Comments