Svaka od nas se našla pred ovom dilemom kada je trebala da se uda. Koga izabrati za kumu? Činjenica je da nam je taj izbor jednako značajan kao i sve drugo što se tiče venčanja, jer to je osoba koja nam postaje duhovna sestra, znači deo familije. Međutim, postoje različita mišljenja u pogledu odabira kume.

Većina devojaka je bira iz redova najbližih prijateljica. Neke znaju još iz detinjstva koja će to sigurno biti, zato što su tako odlučile kad su bile male. Druge se dvoume i stavljaju na papir sve dobre i loše strane svojih drugarica koje bi potencijalno mogle da stoje pored nje na venčanju. Razmišljaju o tome u koju od njih imaju najviše poverenja i da li će moći da se oslone na nju u raznim životnim situacijama.

kuma2 Kako izabrati kumu za venčanje

Neko pak, smatra da kuma ne treba da bude neko ko je previše blizak sa mladom. Opravdanje za to se potkrepljuje nekim tradicionalnim uverenjima da se sa kumom ne valja nikad posvađati. A ako si sa nekim puno blizak i često se viđaš, onda postoji veća verovatnoća da sa njim dođeš u konflikt.

Comments