Zašto treba da se udaš bar tri puta

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

#weddinginspo: Najlepše venčanice sa Bridal Fashion Week-a

Kako da proslavite godišnjicu braka

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

Logično je da vam najbolja prijateljica bude kuma, ali ako imate dve ili više najboljih prijateljica, taj izbor postaje izvor brige i strepnje. A još jedna briga i opterećenje usred organizacije venčanja (i brojnih peripetija koje ta dužnost neminovno donosi), nikako vam nije potrebna.

Dakle, kako odabrati kumu među svojim najboljim prijateljicama? I da li uopšte morate da pravite taj izbor, ili možda može da se postigne neki kompromis, ili možete imati dve kume?

Jedan predlog je da, ukoliko pravite i crkveno i građansko venčanje, jednu prijateljicu angažujete kao kumu u crkvi, a drugu kao svedoka kod matičara. To rešava dilemu elegantno i efikasno. Ali ako vam to nije prihvatljivo (možda imate obavezu da na crkvenom venčanju uvažite porodično kumstvo, ili uopšte ne pravite venčanje u crkvi), moraćete da se pozabavite drugim mogućnostima da rešite ovo pitanje.

Možda rešenje može da bude krštenje deteta – pa ćete se sa jednom od prijateljica dogovoriti da bude detetova kuma na krštenju. A možda vas tri možete da se dogovorite koja će kojoj biti kuma i podeliti tu dužnost tako da vama bude kuma jedna, vi da kumujete drugoj, a druga trećoj (vama kuma može da bude Neda, njoj Milica, a Milici vi) i tako ćete ravnopravno podelili obavezu i privilegiju kumstva, da ni jedna ne bude zapostavljena.

Editors choice