Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

1/2

Logično je da vam najbolja prijateljica bude kuma, ali ako imate dve ili više najboljih prijateljica, taj izbor postaje izvor brige i strepnje. A još jedna briga i opterećenje usred organizacije venčanja (i brojnih peripetija koje ta dužnost neminovno donosi), nikako vam nije potrebna.

Dakle, kako odabrati kumu među svojim najboljim prijateljicama? I da li uopšte morate da pravite taj izbor, ili možda može da se postigne neki kompromis, ili možete imati dve kume?

Jedan predlog je da, ukoliko pravite i crkveno i građansko venčanje, jednu prijateljicu angažujete kao kumu u crkvi, a drugu kao svedoka kod matičara. To rešava dilemu elegantno i efikasno. Ali ako vam to nije prihvatljivo (možda imate obavezu da na crkvenom venčanju uvažite porodično kumstvo, ili uopšte ne pravite venčanje u crkvi), moraćete da se pozabavite drugim mogućnostima da rešite ovo pitanje.

Možda rešenje može da bude krštenje deteta – pa ćete se sa jednom od prijateljica dogovoriti da bude detetova kuma na krštenju. A možda vas tri možete da se dogovorite koja će kojoj biti kuma i podeliti tu dužnost tako da vama bude kuma jedna, vi da kumujete drugoj, a druga trećoj (vama kuma može da bude Neda, njoj Milica, a Milici vi) i tako ćete ravnopravno podelili obavezu i privilegiju kumstva, da ni jedna ne bude zapostavljena.

Editors choice