Neki parovi prepuste fotografu koga su angažovali da hvata trenutke i oni obično znaju svoj posao. Ako tačno znate šta želite, dajte fotografu smernice, a on će znati kako da “uhvati” trenutak – a ako ne znate koje to trenutke želite da imate u albumu sa venčanja, jer ćete ih rado gledati i prisećati se i posle mnogo godina, evo nekih predloga. Pribeležite ih, da ne biste morali da ih pamitite i rizikujete da zaboravite – a bilo bi vam žao zbog toga!

Prvi susret mladenaca spremnih za ceremoniju

Iako ste zajedno birali njegovo odelo i on vas je verovatno video kako isprobavate venčanicu, frizuru, šminku, to nikako nije isto. Ako poštujete običaj da se ne vidite dok ne krenete na ceremoniju venčanja (dok ne uđete u crkvu), taj trenutak kad ugledate jedno drugo u punom sjaju, sa emocijama ispisanim na licu i u očima (sjaj, trema, ganuće, uzbuđenje) zaista je vredan pamćenja! Dakle, odredite mesto gde ćete se sresti i dajte uputstva fotografu (ali i svojim prijateljima, koji će sigurno slikati i snimati mobilnim telefonima) da bude spreman na tom mestu.

Posebna fotografija sa bakom (dekom)

Bake i deke neće dugo biti sa vama – iskorisite priliku i napravite sa svakim od njih posebne fotografije. Oni će voleti da ih imaju, a vi ćete jednog dana žaliti ako ih nemate. Te slike će čuvati uspomenu na njih, onakve kakve ih poznajete i volite, jer su se tog dana potrudili i doterali za vaš veliki dan i srećni su i ponosni na vas.

Grupna porodična fotografija

Venčanje je retka prilika kada se okuplja šira familija, svi u svom najboljem izdanju! Verovatno ćete se slikati sa njima i pojedinačno, ali za sebe i svoju buduću porodicu, napravite jednu veliku grupnu fotografiju, svih članova uže porodice i šire familije. Neke članove njegove familije verovatno ćete prvi put videti na svadbi (i oni vas), kao i on neke vaše, a zajednička fotka je gest koji simbolizuje spajanje i udruživanje vaših porodica i to je zaista divna uspomena.

Comments