Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Već dugo ste u vezi. Uživate u društvu ovog drugog i cenite prijateljstvo koje imate, ali da li se naježite kada vam neko pomene brak? Jeste li u dilemi da je vreme da se stane na ludi kamen i izgovori ono čuveno “Da”?

Zapitajte se sledeća pitanja i odgovorite iskreno. Ovo je odličan vodič koji će vam pomoći da razrešite sumnju i da sami sa sobom razlučite da li ste spremni da uđete u brak.

Zašto želimo da se venčamo?

“Očito, zato što smo zaljubljeni!”E, pa, ne možete više grešiti od ovoga. Ljubav je najbitniji sastojak duge veze, ali ne i jedini. Veza za ceo život ne temelji se samo na ljubavi. Biti zaljubljen je sjajan osećaj, ali kada se radi o sklapanju braka ne dozvolite da vam srce nadvlada mozgom. Budite realistični i razmisite logično pre nego što odlučite da uđete u ovako nešto. Ne živi se samo od ljubavi i svežeg vazduha.

Šta nam je zajedničko?

“I jedno i drugo volimo italijansku kuhinju. Uživamo u skijanju i oboje obožavamo mačke!”

Pa, odlično je to, samo što, nadamo se da ste svesni koliko samo površno zvuči, naročito za zajednički život koji će trajati zauvek! Oboje morate da imate cilj u životu, još bolje ako je zajednički, nešto dublje i značajnije. Morate da delite viziju koja će doneti novo značenje vašem zajedničkom životu.

Da li sam dovoljno iskren/a prema svom partneru?

Osećate li se dovoljno slobodno da joj poverite svoje najdublje tajne? Osećate li da možete da mu ispričate sve što vam leži na srcu? Jeste li sigurni da neće početi da vas gleda sa visine ako otkrije da ste suviše ranjivi? Ključ uspešnog braka je komunikacija. Ako se osećate emotivno sigurno uz svog partnera, onda ste u pravoj vezi.

Nadam li se da ću ga promeniti posle braka?

Morali biste da se odlučite na doživotnu vezu sa nekim zato što ga volite onakvog kakav je sada, a ne onakvog kakav će, možda, biti kasnije. Ako ne volite određene stvari na svom partneru i želite da se udate za njega nadajući se da će se promena dogoditi kasnije, to je jedna vrlo nesmotrena odluka i nimalo mudra i vrlo je verovatno da ćete zbog iste kasnije zažaliti.

1slika2 Da li bi zaista trebalo da se venčamo?

Pažljivo birajte koga držite za ruku do kraja života

Kakav je moj partner kao osoba?

“Veoma je šarmantan, dobro mu ide na poslu i vrlo je zgodan.” Pa to zaista zvuči vrlo lepo, ali čemu se on nada za budućnost? Trudi li se da postane bolja osoba nego što je sada ili je okrenut samo materijalnom? Drži li se svojih principa i teži li da bude iskren i otvoren? Osoba koja stavlja materijalno ispred svega drugog možda nikada neće sazreti kao osoba, barem ne dovoljno da shvati život u pravom smislu reči.

Da li je dobar prema drugim ljudima?

Kako se ponaša sa drugima? Da li se dobro slaže sa kolegama? Da li je u kontaktu sa roditeljima? Da li ih poštuje? Da li uživa da provodi vreme sa vašim prijateljima? Da li generalno priča dobro ili loše o drugima? Da li ceni dobre stvari u životu ili ga čujete kako non-stop nešto kritikuje ili se na nešto žali? Kako tretira taksistu ili dečka koji raznosi poštu na poslu?

Ako je osetljiv na osećanja drugih ljudi, on je sjajna osoba za život. Malo je verovatno da će nekoga svesno povrediti.

Nije pravo vreme za brak ako:

– Planirate brak da biste pobegli od samoće i nesigurnosti

– Ozbiljno brinete zbog njegovih loših navika kao što su pušenje, napijanje, užasna ishrana

– Nije vam prijatno da razgovarate o finansijama nakon što se uzmete

– Osećate da je suviše ambiciozna po pitanju karijere

– Izbegava da razgovara o rađanju dece, dok ih vi apsolutno obožavate

– On stalno izbegava vašu porodicu i prijatelje

– Ona vas kritikuje za gotovo sve što uradite

– On ismeva vaša religijska ubeđenja i opredeljenja

– Stalno vas laže

– Zanemaruje vas i uvek je neko drugi ili nešto drugo na prvom mestu

Brak nije samo legalizovanje veze. Brak je iskrenost i poštenje, bezuslovna posvećenost jedno drugom. Postarajte se da ste u vezi sa pravom osobom pre nego što se posvetite jedno drugom na ceo život.

Tekst: Maja Luković

Editors choice