Jedna od najgorih noćnih mora svake majke je čekanje u redu sa malom decom. Bilo da morate nešto završiti u pošti i banci, obaviti veliku nabavku, ili praktično, kada ste zaglavljene u bilo kakvom redu sa malom decom ona se unervoze i počinju da plaču!

Olakšajte sebi čekanje u redovima sa detetom Olakšajte sebi čekanje u redovima sa detetom

Ukoliko se nađete u ovoj situaciji, nemate mnogo izbora – ili da izađete iz reda i odete kući, ili da pokušate da zabavite dete kako biste nekako dočekale da dođete na red. Međutim, to ne znači da bi trebalo da momentalno izvadite svoj telefon ili tablet iz torbe i pustite detetu neku igricu ili crtani. Bolje bi bilo da na neki kreativniji i interaktivniji način zaokupite njegovu pažnju. Evo i kako.

Idemo na piknik

Ovo je savršena igra za odlazak u kupovinu! Svako mora reći šta bi spakovao u korpu za piknik, ali tako da sledeća namirnica počinje sledećim slovom azbuke. Ukoliko želite da igru učinite još zanimljivijom, uvedite pravilo da svako mora ponoviti sve prethodno rečene namirnice pre nego što kaže svoju.

Pevajte

Potrudite se da ne budete dovoljno glasni, ali zabavljajte se pevušeći detetovu omiljenu pesmu!

Na slovo na slovo

Stara dobra igra koja nikad neće biti dosadna! Dok pogađate predmete u prostoriji, red će se pomerati i nećete ni primetiti koliko već dugo čekate.

Najbolji i najgori dan

Ukoliko su vam deca bar malo starija, iskoristite ovo vreme da porazgovarate sa njima o tome kako su proveli dan, šta su radili protekle nedelje, da li žele da vam se pohvale nečim ili da vam se požale?

Borba palčeva

Umesto da obarate ruke, obarajte palčeve! Pravite se kao da se baš mučite i borite, dok se vaše dete zabavlja pobeđujući vas.

Lenka Gatić

Comments