Trudnoća je period temeljnih promena celoga tela, promena zbog kojih vam se čini da nikada niste bili lepši ili da nikada niste ružnije izgledali, a neretko se dešava i jedno i drugo. Bez obzira da li ste vi sebi lepi ili ne za vreme drugog stanja, to je vreme kada treba potpuno da promenite celokupan način nege lica i tela. Ali pre nego što posegnete za kremom protiv bubuljica koju koristite još od puberteta ili krenete u kozmetički salon radi depilacije i čišćenja lica, treba da znate koja su sredstva dozvoljena za vreme trudnoće, a koja nisu. Danas ćemo vam predstaviti kako možete bezbnedno da se negujete u trudnoći od glave do pete.

Kosa

Kada ste trudni, kvalitet kose može da vam se poboljša, tako odjednom kosa bez sjaja zablista, ali može i da se pogorša pa bujna kosa odjednom splasne. Jedno je sigurno: zahvaljujući hormonima takvih pojava biće više nego ikada pre. Ako planirate da farbate kosu dok ste trudni ne treba da se preterano brinete jer je farbanje kose u trudnoći potpuno bezopsano. Ako se ipak pribojavate da ofarbate celu kosu, jedno od rešenja jeste da izvučete pramenove. Tako hemiklanije neće dopreti do kože, a osim toga, kada se izvlače pramenovi, kod frizera ne morate da idete tako često kao kada se farba cela kosa.

Uklanjaje i izbeljivanje dlaka

Ako su dlačice počele da rastu i na neželjenim mestima više nego obično, nema razloga za paniku. Zbog povišenog nivoa hormona maljavost će biti pojačana ispod pazuha, na preponama, iznad gornje usne pa čak i na stomaku. Ali dobro razmislite i posavetujte se sa lekarom pre nego što se podvrgnete laserskom uklanjanju dlačica, elektrolizi ili hemijskim sredstvima za depilaciju. Ne postoje pouzdane studije koje bi potvrdile da li su ti tretmani opasni za trudnice ali je najbolje da ih izbegavate dok se ne porodite.

trudnoca1 Nega i lepota ZA vreme trudnoće
Comments