Da li postoji način da jedete na brzinu, da to bude jeftino, a da pritom bude i zdravo? Naravno da je moguće! Uz naše predloge i sugestije, videćete kako uopšte nije teško da se hranite zdravo. I da, zabluda je da vam za to treba mnogo vremena i para.

Velika količina mesa

Kupite velike količine pilećeg, goveđeg ili ćurećeg mesa i ribe i jedan dan spremite sve to. Neki deo sa začinima, neki sa omiljenim sosom, kuvano, pečeno… Spakujte sve u male kese i ubacite u frižider. Tako će vam nadohvat ruke biti zdravi obroci.

Zdrava hrana

Kupite grickalice u zdravoj hrani! Semenke, bademi, neljuštreni kikiriki, sve to će biti mnogo jeftinije ukoliko kupite u obližnjoj zdravoj hrani, a svakako mnogo zdravije nego grickalice iz supermarketa.

Jedite kod kuće

Skoro uvek je jelo kod kuće jeftinije i zdravije nego ukoliko jedete napolju. Kada se vraćate sa posla, suzdržite se da ne kupite picu ili hamburger, već dođite kući, pa sa svojom porodicom uživajte u domaćim jelima.

post 8 Benefits of Eating at Home Hranite se zdravo: Brzo, a nije skupo

Servirajte hranu u malim tanjirima

Istraživanja su pokazala da većina ljudi ne stane sa jelom kada se zasiti, već jede dok ne “počisti” sve iz tanjira. Zato je bolje da sipate svoj obrok u manje tanjire. U veliki tanjir biste nesvesno mogli da sipate i dve porcije i sve to pojedete, a da i ne primetite da vam je mnogo. Zato, pamet u glavu i male tanjire u ruke!

Spakujte ručak za posao

Koliko nije dobro da ne jedete dok ste na poslu, jer ćete se pretrpati hranom čim se vratite kući, toliko nije ni dobro da non-stop nešto grickate. Odredite pauzu za ručak, a u kutiju spakujte zdrav obrok koji ćete tada pojesti. Tako nećete pregladneti i biti u iskušenju da kasnije unesete mnogo više hrane nego što vam je potrebno.

Pijte običnu kafu

Umesto da uzimate kafu za poneti sa ukusima, masnim mlekom i mnogo šećera, bolje napravite pravu domaću kafu bez mleka. Slatke kafe sadrže gomilu praznih kalorija koje vas neće zasititi već samo učiniti debljim.

Lenka Gatić

Comments