Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Novorođenčad ćete verovatno nositi skoro sve vreme. Plakaće čim ih spustite, a najslađe će spavati na grudima. Težina bebe se brzo uvećava, pa će vam već šestomesečna beba biti prilično teška za nošenje, čak i u kenguru. Lakša je varijanta nositi je u nosiljci na leđima, samo što nije uobičajena, ali šta vas briga. Ako neće u kolica i traži da je uzmete, moraćete da je uzmete, nema vam druge. Verovatno je da će brže prohodati, nego deca koja se puno voze, jer u nekom trenutku, prosto će biti suviše teška i češće ćete je spuštati, a čim počne da stoji, počeće i da korača pridržavajući se za nameštaj. Možda će radije gurati kolica i tako prohodati, nego što će se voziti u njima.  A kad je već suviše velika i krupna i traži da je podignete, lakše će vam biti ako sednete i uzmete je u krilo.

Samo što deca vole da iskaču iz kolica vama u naručje, baš onda kad najviše žurite, kad vam se piški, kad pada kiša, ili kad ste u prodavnici upravo napunili dno kolica, toliko da su vam obe ruke potrebne za guranje.

5695805292 8eef0d4cfa z Zašto bebe traže da se nose?

Zašto bebe traže da se nose?

Novorođenčad ima potrebu za držanjem i nošenjem iz najprirodnijih razloga. Dok su bila u stomaku (nedavno) stalno su bila nošena i ljuškana. Bebe u stomaku spavaju kad se vi krećete i ljuljate ih. Čim sednete, legnete, umirite se, one se bune i mrdaju. Kad ustanete i počnete da hodate ritmično laganim tempom, umire se. Ta potreba ih drži intenzivno neko vreme, a onda, kako rastu i vreme na svetu dostiže i prestiže vreme provedeno u stomaku, potrebe se lagano menjaju.

Veće bebe i mala deca vole da ih nosite zato što su onda na istoj visini sa vama. Stavite se u njihovu poziciju, posmatrajte svet percepcijom klataravog i nestabilnog patuljka, okruženog džinovima, čije su ruke i lica tako daleko. Dete uživa na vašoj visini, zadovoljno je promenom percepcije i blizinom vašeg lica.

I kad skroz porastu, voleće da ih redovno držite u krilu, a ponekad će tražiti i da ih podignete i malo nosite.

Da budu mali, maženi i zaštićeni.

Aleksina Đorđević

Editors choice