Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Bebi treba mama, 24/7. Ona samo zahteva celu vas. Međutim, fizički je neizvodljivo i do krajnosti iscrpljujuće biti neprekidno na raspolaganju. Ukoliko imate nervoznu bebu koja mnogo plače i zaspi samo kad je potpuno iscrpljena, a zatim ne spoji ni cela dva sata spavanja bez novog napada plača, teško ćete sačuvati zdrav razum, a u nekim momentima ćete verovatno potpuno “pući” i svašta će vam pasti na pamet. Ne bi trebalo da se stidite, majke poznaju osećanja koje ni pod mukama ne bi priznale, a evo nečeg što vam svakako niko nije rekao: normalna majka se razlikuje od psihopate i čedomorke, samo po tome što nije uradila sve ono što je pomislila.

baby Zamke roditeljstva: Šta treba bebi?

Bebi treba mama, 24/7

Ali i bez ekstremnih situacija, teško je biti nečiji čitav svet i neodložna potreba. Mama mora da spava i da se pomalo bavi nekim aktivnostima od kojih se oseća i kao ljudsko biće i kao žena, a ne samo kao mama. U početku je i neizbežno i prilično zanosno biti samo mama, jer mama je – čitav svet. A kad mama oseti potrebu da se posveti sebi, u početku je mori osećanje krivice, naročito ako nema adekvatnu pomoć i podršku u porodici. U nekim momentima i situacijama, mama se nađe prinuđena da se bori za malo sopstvenog života i prostora i da to što uzima za sebe, na neki način uskraćuje svom detetu. Nadam se da znate da je i to normalno.

Odrastanje je dugačak proces odvajanja u kome i odnos majke i deteta i sama majka i samo dete prolaze kroz bolne transformacije. Tako je prirodno, kao što je prirodno da ćete, kada jednom postanete majka, to ostati celog svog života.

Aleksina Đorđević

Editors choice