Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Nedostaje vam ideja – i novca – da biste zabavljali svoju decu? Probajte sa besplatnom aktivnošću! Mi imamo četiri sjajne aktivnosti za decu koje možete lagano da uradite kako biste animirali svoju porodicu. Najbolji deo svega je to što ove četiri aktivnosti podstiču kreativnost i više zabave od onih koje koštaju mnogo.

Igračkice i igrice za decu umeju da budu veoma skupe, ali ne morate da potrošite brdo para da biste zabavili svoje mališane. Ako ste ikada otišli na odmor a zaboravili da spakujete igračke, sigurno ste primetili da su deca i bez igračaka bila presrećna i da su sami napravili igračke od stvari koje su našli okolo. Dajte detetu čistu cipelu i u roku od par sekundi ta ista cipela će postati kamion, telefon, beba, podmornica.

Navodimo vam nekoliko sjajnih ideja kojima ćete držati decu zainteresovanom, a vi ćete uživati kada vidite da deca umeju da se igraju rolnom papira, cipelom, đevđirom i sličnim stvarčicama po kući!

Društvene igre

Znate sve one društvene igre koje vam stoje u ormanu? Izvucite ih, izbrišite prašinu i pronađite delove koji nedostaju. Potom organizujte porodični dan društvenih igara. Ključ uspeha kod ovih igara je da ih prilagodite uzrastu svoje dece.

Ako društvene igre kao što su Monopol, Ne ljuti se čoveče, i slične nisu po vašem ukusu, idite u prodavnicu i kupite puzle, ali one velike od 500 ili 1,000 komada. Ovako ogroman projekat biće interesantan celoj porodici i svi ćete moći zajedno da uživate i provodite vreme! Deci možete reći da pravite sliku i da su oni mali umetnici, nakon čega ćete njihove slike izložiti u galeriji da svi mogu da vide.

sslika1 Zabavne stvari koje možete da radite sa mališanima, a da vas ništa ne košta

Uživajte u svakom trenutku zajedno

“Naopak” dan

Što se tiče slobodnih aktivnosti, sledeća je zaista zabavna! Recite deci da obuku odeću “naopako” i kažite im da ćete tog dana imati naopak dan. Počnite ga imajući desert, pa laganu večeru.

Koliko god je to moguće, idite kroz dan otpozadi: kupanje ujutru, doručak uveče, i sve ostalo što bi mogli da preokrenete. Zabavljajte se! Pokušajte da koračate unazad do pošte (ali pažljivo!), ili jedite ručak sedeći ispod stola. Ne košta vas ništa, ali će to biti nešto što će vaša deca pamtiti zauvek.

Nađite dobro mesto

Većina biblioteka ima besplatne programe za decu, a ako živite u gradu, verovatno ćete naći nekoliko u okolini. Može se vozikati od jednog do drugog mesta i iskoristiti na svakom po jednu besplatnu aktivnost.

Ukoliko nečeg takvog nema, sami napravite dan – nađite super mesto na kom ćete sedeti sa svojom decom, sedite i čitajte deci. Pričajte o priči, predložite im da sami izmisle kraj priče.

Naučiti nešto novo

Većina dečjih prodavnica nudi besplatne programe za klince preko kojih uče nove stvari. Naravno, svi se oni nadaju da ćete kupiti nešto pre ili posle časa, ali ne postoji obaveza da se tako nešto uradi, tako da, nema ništa loše u tome da posetite prodavnicu i malo razgledate okolo dok vaše dete uči. Proverite šta sve ima u vašem okruženju i sačuvajte novac.

Tekst: Maja Luković

Editors choice