Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Roditeljstvo je najveće iskušenje i najzahtevniji posao na svetu. Za roditelje koji su dobili svoju prvu bebu postoji mnogo nepoznanica sa kojima moraju da izađu na kraj, kao što je, recimo, bebino spavanje. Pogledajte naš vodič koji će vam pomoći da saznate ponešto o bebećim navikama spavanja, šta da uradite, šta ne, i kako da izađete na kraj sa celim iskustvom.

Za: Uočite pospanost

s1 Vodič za bebe: Za i Protiv dremke (1. deo)

Uočite bebine znake

Ako vaše maleno zeva, znate da je vreme za nepku. Ali, ima i drugih naznaka: trljanje očiju, plakanje, uznemirenost. Bebe koje su preumorne teže zaspe, pa pazite na znake koje vam šalju. Starije bebe mogu biti trapave, previše nemtljive, hiperaktivne.

Protiv: Ne budite bebu

Šta ako beba zaspi u sedištu za kola? Samo iznesite celo sedište iz kola i unesite ga unutra, i dopustite bebi da završi dremku. Ostavite je zakopčanu. Kraća dremska je ok, ali nemojte joj dozvoliti da tu prespava celu noć. Da bi sigurno spavala, postavite je na čvrst dušek kolekvke, na leđa.

s3 Vodič za bebe: Za i Protiv dremke (1. deo)

Pustite bebu da odspava

Za: Znajte da bebe puno spavaju

Možda vam se neće tako činiti u početku! Ali, vaše novorođenče može spavati oko 16 sati tokom dana, id a se budi za hranjenje i presvlačenje. Kkako bebe stare, potrebno im je manje sna tokom dana i više noću. Do 6. meseca neke bebe bi trebalo da mogu da spavaju celu noć, plus da imaju dremke 2,3 puta dnevno. Ali ne brinite ako ne bude tako: svaka beba je drugačija.

s4 Vodič za bebe: Za i Protiv dremke (1. deo)

Normalno je da beba spava nekoliko puta u toku dana

Protiv: Ne uzdajte se u nepke ‘u hodu’

Iako će vam delovati primamljivo da ubacite dremke između obaveza koje imate da obavite, ok je da to uradite nekada. Ali, stalno dremanje ‘u hodu’ neće vašoj bebi obezbediti odmor koji joj je potreban. Ako beba uvek deluje umorno, a vaš raspored je prepun, uzmite u obzir mogućnost menjanja rasporeda. Ili, možete angžovati dadilju.

s5 2 Vodič za bebe: Za i Protiv dremke (1. deo)

Unajmite pomoć ako vam je problem da usaglasite bebine i svoje potrebe

Za: Hrana, odmor, dremka

Pokušajte da razbijete rutinu

Sasvim je prirodno za bebe da zaspe posle hranjenja. I, dojenje ili davanje bočice novorođenčadima mnogo pomaže u zbližavanju sa bebom. Vremenom, doduše, ovo postaje jedini način kako mogu da zaspe. Bebe bi trebalo da nauče da zaspe same. Pokušajte da dojenje odvojite od dremki, makar i na par minuta. Pročitajte priču ili promenite pelenu u međuvremenu.

Maja Luković

Editors choice