Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Dečija koža je još u razvoju i zato je mnogo osetljivija od kože odraslih, naročito kada govorimo o štetnom uticaju UV zraka. Čak 80% UV zračenja primimo do 18 godine života, zato postoji samo jedno rešenje: zaštitite ih od najmlađeg uzrasta. Ove godine La Roche-Posay predstavlja novo Anthelios dermo-pediatrics mleko u spreju SPF 50+ za osetljivu dečiju kožu tela i lica. Proizvod pruža vrlo visoku i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu, a izrazito vodootporna i lagana tekstura spreja omogućuje nežno i ujednačeno nanošenje. Proizvod je ispitan pod pedijatrijskim nadzorom i ne sadrži miris i paraben.

LA ROCHE POSAY ANTHELIOS Termalna voda La Roche Posay: Zaštitite decu od ranog detinjstva

Iako su prilično upoznati sa opasnostima od sunca, odrasli često nisu svesni stepena ranjivosti dečije kože. Dečija koža je još u razvoju i zato nedovoljno zrela i osetljivija na štetni uticaj sunca. Zato što je tanja, koža dece podložnija je dubinskim ćelijskim oštećenjima. Takođe ima slabije razvijen sistem pigmentacije i nije još razvila samoodbrambeni sistem (koji kod odraslih pomaže u odbrani od UV zraka). Na letovanjima većina dece provede najveći deo dana u kupaćem kostimu okruženi vodom i peskom koji reflektuju 30% UV zraka. S obzirom na to da deca mlađeg uzrasta ne mogu proceniti opasnost, oni izražavaju osećaj neprijatnosti kada je šteta već učinjena. Opekotine od sunca i dubinska oštećenja ćelija uzrokuju nepovratna oštećenja i kožu čine dugoročno ranjivom (ubrzava se starenje kože, pa je povećan rizik od raka kože u kasnijem dobu). Oštećenja kože često su praćena rizikom od dehidracije i toplotnog udara. Iz navedenih razloga deca se moraju u potpunosti zaštititi – čak i više nego odrasli.

LRP ANTHELIOS DERMO PEDIATRICS Tube Lait SPF50+ 300ml Termalna voda La Roche Posay: Zaštitite decu od ranog detinjstva

Novo Anthelios dermo-pediatrics mleko u spreju SPF 50+ za osetljivu dečiju kožu tela i lica pruža vrlo visoku, sveobuhvatnu i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu. Zahvaljujući patentiranom sistemu Mexoplex® u kombinaciji sa termalnom izvorskom vodom La Roche-Posay proizvod omogućuje optimalnu zaštitu sa pojačanom zaštitom od UVA zraka. Lagana tekstura spreja veoma je vodootporna, nežno i ujednačeno se nanosi. Nakon nanošenja osetljiva dečija koža zaštićena je od opekotina i ćelijskog oštećenja uzrokovanog UV zracima. Sprej je ispitan pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom i ne sadrži miris i paraben. Proizvod je potrebno naneti neposredno pre izlaganja, često i u obilnoj količini, kako bi zaštita bila održana. Posebno je važno obratiti pažnju na ponovno nanošenje zaštite nakon kupanja, znojenja ili brisanja peškirom. Nije preporučljivo izlagati suncu decu mlađu od tri godine.

LRP ANTHELIOS KIDS Aerosol SPF50+ 125ml Termalna voda La Roche Posay: Zaštitite decu od ranog detinjstva

Zaštititi decu znači edukovati ih

Prvo i osnovno, zaštititi decu znači obrazovati ih. Studija sprovedena u Nemačkoj na maloj deci pokazuje da obuka o uticaju sunca povećava razvijanje dobrih navika zaštite za 500%:

  • Izbegavanje perioda kad je sunce najjače (između 12 i 16 sati) tako što se podstiču aktivnosti u hladu ili poslepodnevni odmor.
  • Nošenje šešira sa širokim obodom, naočare za sunce sa staklom koje štiti od UV zraka i tamnu odeću (crna majica više štiti od bele).
  • Nanošenje kreme za zaštitu od sunca redovno i u dovoljnoj količini (najmanje dva sloja svaka dva sata i nakon kupanja) na sve delove tela koji su izloženi suncu. Ne zaboravite vrat, uši i stopala!
  • Izbor kreme koja je posebno formulisana za decu: sa visokim zaštitnim faktorom 50, otporna na vodu i pesak.
  • Redovno unošenje tečnosti.
  • PAŽNJA: pre navršene treće godine života treba izbegavati svako izlaganje suncu!

Anthelios dermo-pediatrics mleko u spreju SPF 50+:  2,086 RSD*

*Neobavezujuća preporučena cena

Editors choice