Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Alkohol

Nekoliko pića u par navrata ne može da šteti ni vama ni bebi, ali logično sa alkoholom ne treba preterivati niti ga konzumirati svakodnevno. Ipak, lekari savetuju da je najbolje ako možete da potpuni izbacite alkohol iz upotrebe do kraja trudnoće. Fetusu je potrebno dvostruko duže vremena da odstrani alkohol iz organizma nego budućoj mami, a to u prevodu znači da ako je u datom trenutku mama pripita, njena beba je obeznanjena. Unošenje alkohola u velikoj količini može itekako da bude opasno i da izazove fetalni alkohloni sindrom koji uzrokuje veliki broj smrtnosti novorođenčadi. Ovo stanje prati i mentalna retardacija deteta, deformiteti lica, srca i centralnog nervnog sistema.

Pušenje

Na vašu sreću, nema jasnih dokaza da pušenje pre i tokom trudnoće može da ošteti fetus. Ipak, na samim cigaretama piše da je pušenje u trudnoći štetno, a možda niste znali ali dok pušite beba boravi u materici koja je ispunjena duvanskim dimom. Njeno srce brže kuca i ne može pravilno da napreduje usled nedostatka kiseonika. Najčešće posledice pušenja tokom trudnoće jesu mala težina na rođenju, manja dužina i manji obim glave, kao i rascepljeno nepce i usna.

Kućni ljubimci

Ne morate da se lišavate svojih ljubimaca zbog dolaska beba. Pogotovo mačaka jer mnoge žene strahuju da će dobiti toksoplazmozu. Ako dugo imate mačku verovatno ste već stekli imunitet na ovu bolest, a procenjuje se da je veća verovatnoća da se ovom bolešću zarazite ako jedete sirovo meso ili pijete nepasterizovano mleko nego ako imate macu kod kuće. Ipak, obavezno neka vašu mačku pregleda veterinar kako bi se utvrdilo da li ona ima aktivnu infekciju.

trudnica1 Šta vam sve može zadavati BRIGU u trudnoći

 

Pročitajte još i ovo:

Poseta porodilištu: SUSRET sa emocijama

10 šašavih izjava koje će TRUDNICE i ma e i te kako razumeti

Zašto bi trebalo da slušate ZDRAV RAZUM u trudnoći

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: cloudmind.info, 121clicks.com, mydailyroadtrip.wordpress.com

Editors choice