Želite da budete smirene, opuštene i pune energije tokom trudnoće, iako je vaše telo pod velikim fizičkim, mentalnim i emocionalnim pritiskom?

Naučite da ovo vaše putovanje bude uživanje za vas iz tromesečja u tromesečje.

Prvo tromesečje: Okupite tim

Zakažite doktore, uradite sve potrebne nalaze i izvršite potrebnu pripremu za praćenje svoje trudnoće. Uključite i oca deteta u celo iskustvo. Dokazano je da su žene pod mnogo manjim stresom kada imaju podršku svog partnera i porodice.

Drugo tromesečje: Pokrenite se

Vežbanje je prirodni odstranjivač stresa, zato se u drugom tromesečju pokrenite. Šetajte što više i trudite se da ostanete aktivni. Bar tri puta nedeljno, najmanje 30 minuta, radite neke kardio vežbe i to će pozitivno uticati kako na vaše zdravlje, tako i na zdravlje vašeg nerođenog deteta.

48 news Šta je to zen trudnoća?

Treće tromesečje: Edukujte se

Ovo je vreme kada bi trebalo da se pripremite za porođaj. Čitajte knjige i priručnike ili idite na edukativne časove. Istraživanja pokazuju da su žene koje su se raspitale o svim mogućim situacijama i procesima kroz koje će proći, bile manje napete i uplašene kada konačno do porođaja dođe.

Obiđite bolnicu u kojoj ćete se poroditi, raspitajte se o svim načinima porođaja, o tome kako da prirodan porođaj prođe što bezbolnije i ne zaboravite da povedete i budućeg tatu, kako bi vam čuvao strah, a i kako bi se i on osećao opuštenije i uključeno u ceo proces.

Lenka Gatić

Comments