Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

U školama su predviđeni časovi upoznavanja sa anatomijom i funkcijom genitalnih organa, kao i svih ostalih, ali oni su praćeni bolnim nesnalaženjem nastavnika da izađu na kraj sa kikotanjem i dobacivanjem. Obrazovni filmovi sa scenama porođaja takođe potpuno promašuju, jer su takvi prizori deci odbojni i grozni. Ono malo što saznaju o promenama u pubertetu, sa aspekta higijene i zdravlja, servirano je kad oni u uzrastu od oko 13, 14, godina već imaju informacije i stavove, možda iskrivljene.

Deca gledaju porniće, budite sigurni. Ako sve pojmove o seksu stiču na taj način, započeće seksualni život kao inferiorne neznalice. Pornići pružaju anatomsku fantaziju, kojoj deca nisu dorasla ni telesno ni mentalno, pa ih doživljavaju kao uputstva i jasnu sliku o tome kako treba.

6 19570 mother daughter bonding 1347983165 Roditeljstvo: Prevaspitavanje seksualnog vaspitanja (4. deo)

Deca gledaju porniće, budite sigurni.

Ukoliko znaju da se njihovi roditelji bave seksom, da je seks igra za dvoje odraslih koji se vole, da je potrebno poverenje i bliskost da bi igra bila radosna i opuštena, kad budu gledali porniće, moći će da naprave razliku ili da postave pitanja, koja će vas uputiti kako da prodiskutujete o tome.

Pornografija nije izraz seksualne slobode, nego seksualne represije, možda ima svoju upotrebnu vrednost, ali seksualnost je pre svega veza sa sobom, svest o sopstvenom telu, a zatim najprisnija veza sa drugim ljudskim bićem. Duhovnu prirodu seksualnosti i slobodno uživanje u zadovoljstvu, mlado biće treba da razotkrije u sopstvenom iskustvu, kroz zaljubljenost i strast, a da bi dostigli taj nivo bez frustracija i strahova, treba da poznaju i vole svoje telo i to ne zato što je to zadatak, nego zato što nikada nije prestalo da bude prirodno.

Aleksina Đorđević

Prethodni tekst pročitajte ovde!

 

Editors choice