Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Ako ste trudne, sigurno će vam dobro doći po koji savet o tome šta da radite i u kojoj meri! Trudnoća je predivan period i ima toliko beficija, ali postoje određene stvari koje mogu biti štetne po zdravlje i zdravlje vašeg deteta. Pročitajte ove savete koje smo vam ispisali koje će vam pomoći da vidite šta to da izbegavate tokom trudnoće.

1. Alkohol i cigarete

Većina ljudi već zna da su alkohol i cigarete stvari koje bi trebalo da se izbegavaju u trudnoći, ali, uvek je dobra stvar podsetiti buduće mame na ovo. Alkohol i genralno korišćenje kojekavih supstanci može da izazove strašne zdravstvene posledice na nerođenu decu i da izazove probleme sa kojima će se kasnije boriti čak i ceo život. Izbegavajte alkohol i cigarete dok ste trudne i gledajte da se klonite od tuđeg dima, jer pasivno pušenje ume da bude gotovo jednako štetno!

2. Previše brze hrane

Znam, znam, ovo je jako primamljivo dok ste trudne! Svaki njam komad brze hrane koji ste tokom celog života volele odjednom postaje stvar bez koje ne možete da živite! Iako je sasvim ok da uživate u hrani s vremena na vreme, gledajte da se ne prejedete i izbalansirajte slatkiše i brzu hranu sa zdravim, celim obrocima kako biste dali bebi neophodne sastojke.

3. Nošenje visokih štikli

Neke žene će se sigurno malo pobuniti kod ove stavke, i ako birate da nosite štikle dok ste trudne, to je potpuno na vašu savest! Postoje određeni rizici koji se tiču nošenja štikli dok ste trudne. Ravnoteža vam nije baš centrirana kako treba tokom trudnoće, pa nošenje štikli može da poveća šansu za padom. Štikle mogu da pojačaju i oticanje nogu i članaka, a id a izazovu ili pojačaju bol u leđima i kukovima.

slika trudna Pet stvari koje bi trebalo da izbegavate tokom trudnoće

Pazite na svoju bebu, još dok je u stomaku

4. Uzimanje određenih lekova

Nešto što sam nedavno saznala je da trudnice ne smeju, tj. ne preporučuje se da uzimaju Aspirin i Advil! Jedini lekovi koje je prihvatljivo da uzimate dok ste trudne su oni koje vam lekar prepiše, i zato – nemojte ništa na svoju ruku! Čak i kada ste prehlađene, nemojte uzimati lekove kojima se u normalnim okolnostima lečite, nego se konsultujte sa lekarom.

5. Naprezanje i fizička aktivnost

Ne koristite trudnoću kao izgovor za izbegavanje vežbanja; vežbanje je, zapravo, jako dobra stvar za trudne žene! Sve što je potrebno je da vežbate umereno. Nemojte da peterujete, i ne počinjite sa nekim novim i teškim programima. Izbegavajte ekstremne sportive kao što su surfovanje, skijanje, jahanje ili penjanje po stenama. Neke dobre vežbe koje su predviđene za trudnice uključuju vožnju bicikla, šetnju i plivanje.

Ovo je lista nekih stvari koje bi trebalo izbegavati kada ste trudne, ali, nemojte se sad preterano sekirati ako ste u nekom trenutku nešto od ovoga radile ili ste bile izložene nečemu od ovoga. Samo proverite sa doktorom i on će vam reći da li imate razloga za brigu. Bebe su dobro zaštićene u utrobi ali, i pored toga, trebalo bi da pazimo što više možemo. Šta vi preporučujete da se izbegava tokom trudnoće?

Tekst: Maja Luković

Editors choice