Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Mnogi roditelji i deca imaju lepo iskustvo sa boravkom u vrtićima. Neka deca su bukvalno odrasla u vrtićima, od jaslenog uzrasta pa nadalje, jer se samo tako moglo i jer se neizbežni sistem i organizacija života lako usvajaju i prihvataju.

Kao i u svemu drugom, najbitniji je stav. Ako ste kao roditelj, nesigurni u pogledu toga šta je za vaše dete dobro, ili kroz šta mora ili ne mora da prođe, ako vas grize osećanje krivice što svakog jutra ostavljate dete u suzama u okruženju koje ono doživljava kao neprijateljsko, a ipak to i dalje iz dana u dan radite, i sva ostala ako i ipak uticaće na vaše dete više nego išta drugo.

Naučiće da razvija pasivan otpor i da se razboljeva kad želi nešto da izbegne. Naučiće da se samo na bilo koji način brani od nepodnošljivih situacija i naučiće da kažnjava vas, koji se niste potrudili da ga zaštitite, što će vam izaći na nos svom snagom sa prvim naznakama puberteta i sa prvom svešću deteta da može da radi šta hoće i da može zainat da radi sve što vi nećete da ono radi, jer mu ne možete ništa. Takvo dete se ne plaši vaših kazni i reakcija, samo postaje rezistentno na svaku vrstu vaspitanja.

Sve što možete da ponudite svom detetu jeste vi sami.

kindergarten1 Obdanište smorilište (5.deo)

Šta god vi vaspitno činili, ako nemate stav koji potpuno afirmiše to činjenje, dobićete suprotan efekat od onog koji ste želeli.

Ne možete sakriti kakvi ste i slagati dete o tome šta je dobro za njega. Možete pokušati, ali sve što radite na takav način, svesno ili nesvesno, samo je slanje anksioznih poruka u upijajući sistem deteta.

Volite sebe, poznajte sebe, budite pošteni prema sebi, verni sebi i biće to najbolje vaspitanje koje možete pružiti svom detetu.

Dakle, ako sto posto znate da je vrtić super i da je vaspitačica žena kojoj možete poveriti svoje dete, sve su šanse da će vaše dete biti od onih aktivnih mališana koji uživaju da zauzimaju svoje mesto u društvu.

Ako mrzite vrtić, a rešeni ste da ga vaša deca pohađaju, oni će to moći i neće se baš mnogo smoriti, ali povremeno će imati ispade samovolje i akcije koje druga deca nemaju.

Ako znate da vaše dete mrzi vrtić i srce vam se cepa kad ga gledate kako je nesrećno i još, ako vas ono moli da ga tu ne dovodite i da ga ostavite samog kod kuće, poslušajte dete i pokušajte.

Deca često sama najbolje znaju šta je za njih najbolje.

Aleksina Đorđević

Prethodne tekstove iz ovog serijala pogledajte ovde!

 

Editors choice