Primetićete da se vase raspoloženje popravlja već sa pojavom prvih stidljivih sunčevih zraka u rano proleće, sa vedrim, plavim i sunčanim nebom u hladnim tmurnim, zimskim danima ili kada krećete po sunčanom žaru na plažu. Ali sunce ima i druge korisne efekte i možemo slobodno reći da je neophodno za zdrav razvoj beba i dece. Kao što svi znamo preterano izlaganje suncu može dovesti do ozbiljnih oštećenja kože. Bebe i mala deca imaju mnogo nežniju i osetljiviju kožu od odraslih, a samim tim i potrebu za dobro izbalansiranom zaštitom.

Zašto je bebama potrebno sunce – da bi bile zdrave

Proizvodnja vitamina D, neophodna je za ugradnju kalcijuma u kosti i zube. Da bi se vitamin D aktivirao potrebna mu je sunčeva svetlost. Upravo iz tog razloga savetuje se deci koja žive u severnim krajevima, sa malim brojem sunčanih dana tokom zime, da uzimaju vitamin D kao dodatak ishrani. Osim toga dokazano je da umereno izlaganje suncu pozitivno utiče na razvoj kardiovaskularnog, inervnog sistema, kao i cirkulacije. Dovoljno je da vas dnevno sunce samo malo „poljubi“, pa da vaš organizam upije zdravlje koje mu se nudi. Dugotrajno izlaganje je nepotrebno.

nivea sun Nivea Baby Sun

Najefikasnija zaštita od sunca

Prirodna zaštita od sunca

Naša koža ima prirodnu zaštitu od sunca koja joj pomaže da se odbrani od mogućih oštećenja:

– Pigmentacija

– Zadebljanjeusledsvetlosti (zadebljanja epidermisa)

– Sistem obnavljanja DNK

Ali ovi fiziološki faktori koji predstavljaju prirodnu zaštitu od sunca, kod beba i male dece nisu u potpunosti razvijeni.

Dobro izbalansirana UVA I UVB zaštita sa NIVEA BABY proizvodima

NIVEA BABY proizvodi su napravljeni da na najbolji način zadovolje negu nežne bebine kože. Dobro izbalansiran odnos sistema mineralnih i hemijskih filtera postiže maksimalnu UVA/UVB zaštitu, a takođe i optimalnu toleranciju kože.

Razvijeno u saradnji sa doktorima i iskusnim majkama:

NIVEA BABY losion za zaštitu od sunca SPF 50+

Comments