Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Bitna lekcija koju svako dete nauči tokom odrastanja je kako da deli svoje stvari sa drugima.

Evo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da naučite decu da ne budu sebični.

Pokažite im na svom primeru: Kada učite decu kako da dele, bitno je da im pokažete kako to izgleda na sopstvenom primeru. Delite svoje stvari sa drugima kada god je moguće i razgovarajte o važnosti deljenja sa svojim detetom. Postoji mnogo stvari koje sa porodicom možete da deite svaki dan, a kada do toga dođe – naglasite bitnost tog čina.

slikka Naučite decu da dele svoje stvari sa drugima

Učite decu slozi

Pozitivna podrška: Zapravo, pozitivna podrška i usmeravanje u pravom smeru su jako bitni. Morate da decu dovedete do stadijuma u kom oni sami žele da dele. Jedan način da pospešite ovakvo ponašanje je poklonima. Dopustite detetu da zaradi poene/stikere/nagrade svaki put kada nešto svoje podele, i, posle nekog vremena možete da im date šansu da dobiju još veće nagrade koje će sami odabrati. Odredite sami sistem nagrađivanja koji odgovara vašoj porodici i ostanite mu dosledni.

Komunicirajte: Ako je vašem detetu teško da podeli nešto svoje, razgovarajte s njim i pitajte o čemu se radi. Razgovarajte o deljenju i objasnite zašto je ono bitno i zašto je to jedan jako lep čin. Dajte detetu mogućnost da suštinski i otvoreno objasni zašto ne žele da dele, i krenite od toga. Možda ćete biti iznenađeni šta će vam sve reći i šta ćete otkriti o psihi svog deteta.

Budite strpljivi: Učiti nekoga da deli je prilično zahtevan posao i rezultati se ne dođagaju preko noći. Često se događa da vaše dete, koje je u jednom trenutku odbijalo da deli, odjednom postalo svesno svega i da je preraslo tu fazu. U trenutku sumnje, samo budite strpljivi i radite na celoj priči, i nikako ne ispuštajte iz vida koji vam je glavni cilj.

Ovi saveti su pomogli mnogim roditeljima da izađu na kraj sa svojim mališanima, pa se nadamo da će i za vas učiniti čuda!

Srećno roditeljstvo!

Tekst: Maja Luković

Editors choice