Prilikom pranja odeće žene se suočavaju sa velikim problemima, a jedan je taj što odeća gubi boju i postaje bleda. Onda se žene pitaju da nije problem u deterdžentu, načinu pranja ili pak omekšivaču.

Naravno da ne dobijaju odgovor, jer niko pouzdano ne zna u čemu je problem. Mi smo vam predočili razloge zbog kojih stare stvari gube sjaj, a svakako da starost nema nikakve veze sa tim.

Ne perite često veš

Ono u šta žene nisu upućene, a veoma je važno jeste da ne treba prati veš non-stop!

Tako gubi boju i oštećuje se. Vrlo je važno da stvari perete samo onda kada se isprljaju, ne iz dosade i zato što mislite da ne mirišu.

125 Mamin kutak: Trikovi da vaše stvari duže traju

Rotirajte garderobu

Važno je stalno menjati raspored stvari i uvek pomerati garderobu kako se ne bi ubuđala ukoliko ste kojim slučajem zaboravili neku vlažnu stvar.

Tekstilu je posebno potrebno dosta vremena da se osuši, a žene su ponekad tako nemarne kada je to u pitanju.

Osetljive stvari nikako ne prati u mašini za veš

Mašina za veš, koliko ženama pomaže, toliko i odmaže. Ne treba nežne stvari prati u mašini jer može doći do oštećenja, a tako brže gube boju.

Većina veš mašina napravljeno je tako da duže traju i bolje rade, ne i da sačuvaju odeću.

Iako pranje na ruke može biti ogroman teret, praktičnije je da potrošite 5 do 10 minuta svog vremena i da lepo operete majicu, nego da je stavite u mašinu sa ostalim stvarima i da postane bleda i izgubi boju.

Koristite manje deterdženta

Žene misle da što više deterdženta i praška stave, to bolje. To je velika zabluda i baš zbog toga njihov veš biva uništen.

Ukoliko imate posudicu za stavljanje praška, samo je potrebno da stavite jednu i to je dovoljna količina.

Kupite četku za odelo

Ukoliko vaš muž ima pozamašnu kolekciju odela, a vi nosite blejzere i sakoe, veoma je važno da kupite četku koja će čistiti od dlaka i prašine koja može da padne na odeću.

Violeta Stojanović

Comments