Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Iako su prilično upoznati sa opasnostima od sunca, odrasli često nisu svesni stepena ranjivosti dečije kože kada je u pitanju izlaganje suncu. Vrlo su podložni opekotinama, oštećenjima ćelija, toplotnom udaru i zbog toga se deca moraju u potpunosti zaštititi – čak i više nego odrasli.

La Roche-Posay preporučuje Anthelios dermo-pediatrics: Mleko SPF 50+ za osetljivu dečiju kožu lica i tela ( 100ml), dostupno i u porodičnom (300 ml) formatu. Prijatna tekstura otporna na vodu, pesak i znoj pruža vrlo visoku UVA i UVB zaštitu za vaše najmlađe sa osetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce. Kako bi i najmlađi mogli uživati u nadolazećim letnjim danima promenite svoj odnos prema suncu – i zaštitite ih!

00021 Ampliada LRP Anthelios   Zaštitna krema za decu

Preparat koji će zaštititi vašu decu od sunca

Deca i sunce: Osetljiva koža kojoj je potrebna zaštita

Dečija koža još je u razvoju i mnogo je ranjivija od kože odraslih, naročito kada je reč o štetnom uticaju UV-zraka. Postoji samo jedno rešenje: adekvatna zaštita. Iako su prilično upoznati sa opasnostima od sunca, odrasli često nisu svesni stepena ranjivosti dečije kože na sunce. Ipak, dečija koža se još razvija i nedovoljno je zrela, samim time i osetljivija na štetni uticaj sunca. Zato što je tanja, koža dece je podložnija dubinskim ćelijskim oštećenjima. Ima slabije razvijen sistem pigmentacije i nije još razvila samoodbrambeni sistem (koji odraslima pomaže u odbrani od UV-zraka). Tokom letovanja, jedna trećina dece provede prosečno 15 sati nedeljno u kupaćem kostimu i prekomerno je izložena štetnim UV-zracima.  Posebno ako uzmemo u obzir da voda i pesak reflektuju 30% UV-zraka. U tom dobu deca ne mogu proceniti opasnost pa ih često zbog toga dočekaju neprijatne posledice: oni izražavaju osećaj neprijatnosti kada je šteta već učinjena. Opekotine od sunca i dubinska oštećenja ćelija uzrokuju nepovratna oštećenja i kožu čine dugoročno ranjivom (ubrzava se starenje kože, povećan je rizik od raka kože u kasnijem dobu). Oštećenja kože često su praćena rizikom od dehidratacije i toplotnog udara.

Četiri zlatna pravila sigurne zaštite

1. Izbegavati izlaganja suncu između 10 i 16 sati

Vrlo je važno izbegavati izlaganje suncu tokom dana kada je sunce najjače (između 10 i 16 sati) jer su tada sunčevi zraci najopasniji.Vrlo je važno izbegavati izlaganje suncu tokom dana kada je sunce najjače (između 10 i 16 sati) jer su tada sunčevi zraci najopasniji.

2. Zaštiti bebe i malu decu od sunca

Bebe i deca mlađa od tri godine ne smeju biti direktno izložena suncu. Oni moraju biti u hladu tokom celog dana.

3. Nošenje primerene odeće – zaštita od UV-zraka

Nanošenje proizvoda za zaštitu nije dovoljno za zaštitu od sunca; zaštiti se i majicom, šeširom sa širokim obodom i sunčanim naočarama koje filtriraju UV-zrake. Decu od sunčevih zraka najbolje štiti suva odeća tamnih boja, koja dobro prekriva.

4. Korišćenje proizvoda za zaštitu od sunca

Zaštita od sunca mora se pažljivo birati, a jako je važno da ona štiti i od UVB i od UVA-zraka. Proizvod se mora ponovo nanositi često kako bi se pružila zaštita od sunca (otprilike svaka 2 sata) i uvek nakon kupanja ili brisanja peškirom. Tokom leta, dok se dete igra na plaži, voda i znoj mogu smanjiti delovanje proizvoda za zaštitu od sunca. Zato je važno odabrati vodootpornu zaštitu od sunca i nanositi je koliko god je često potrebno.

Anthelios Dermo-Pediatrics: Promenite svoj odnos prema suncu – zaštitite svoje najmlađe

Vrlo visoka UVA i UVB zaštita za vaše najmlađe ( SPF 50+) sa osetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce, dostupna i u velikom formatu od 300 ml: za bolji život osetljive kože sa termalnom vodom La Roche-Posay.

Editors choice