Iako su prilično upoznati sa opasnostima od sunca, odrasli često nisu svesni stepena ranjivosti dečije kože kada je u pitanju izlaganje suncu. Vrlo su podložni opekotinama, oštećenjima ćelija, toplotnom udaru i zbog toga se deca moraju u potpunosti zaštititi – čak i više nego odrasli.

La Roche-Posay preporučuje Anthelios dermo-pediatrics: Mleko SPF 50+ za osetljivu dečiju kožu lica i tela ( 100ml), dostupno i u porodičnom (300 ml) formatu. Prijatna tekstura otporna na vodu, pesak i znoj pruža vrlo visoku UVA i UVB zaštitu za vaše najmlađe sa osetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce. Kako bi i najmlađi mogli uživati u nadolazećim letnjim danima promenite svoj odnos prema suncu – i zaštitite ih!

00021 Ampliada LRP Anthelios   Zaštitna krema za decu

Preparat koji će zaštititi vašu decu od sunca

Deca i sunce: Osetljiva koža kojoj je potrebna zaštita

Dečija koža još je u razvoju i mnogo je ranjivija od kože odraslih, naročito kada je reč o štetnom uticaju UV-zraka. Postoji samo jedno rešenje: adekvatna zaštita. Iako su prilično upoznati sa opasnostima od sunca, odrasli često nisu svesni stepena ranjivosti dečije kože na sunce. Ipak, dečija koža se još razvija i nedovoljno je zrela, samim time i osetljivija na štetni uticaj sunca. Zato što je tanja, koža dece je podložnija dubinskim ćelijskim oštećenjima. Ima slabije razvijen sistem pigmentacije i nije još razvila samoodbrambeni sistem (koji odraslima pomaže u odbrani od UV-zraka). Tokom letovanja, jedna trećina dece provede prosečno 15 sati nedeljno u kupaćem kostimu i prekomerno je izložena štetnim UV-zracima.  Posebno ako uzmemo u obzir da voda i pesak reflektuju 30% UV-zraka. U tom dobu deca ne mogu proceniti opasnost pa ih često zbog toga dočekaju neprijatne posledice: oni izražavaju osećaj neprijatnosti kada je šteta već učinjena. Opekotine od sunca i dubinska oštećenja ćelija uzrokuju nepovratna oštećenja i kožu čine dugoročno ranjivom (ubrzava se starenje kože, povećan je rizik od raka kože u kasnijem dobu). Oštećenja kože često su praćena rizikom od dehidratacije i toplotnog udara.

Četiri zlatna pravila sigurne zaštite

1. Izbegavati izlaganja suncu između 10 i 16 sati

Vrlo je važno izbegavati izlaganje suncu tokom dana kada je sunce najjače (između 10 i 16 sati) jer su tada sunčevi zraci najopasniji.Vrlo je važno izbegavati izlaganje suncu tokom dana kada je sunce najjače (između 10 i 16 sati) jer su tada sunčevi zraci najopasniji.

2. Zaštiti bebe i malu decu od sunca

Bebe i deca mlađa od tri godine ne smeju biti direktno izložena suncu. Oni moraju biti u hladu tokom celog dana.

3. Nošenje primerene odeće – zaštita od UV-zraka

Nanošenje proizvoda za zaštitu nije dovoljno za zaštitu od sunca; zaštiti se i majicom, šeširom sa širokim obodom i sunčanim naočarama koje filtriraju UV-zrake. Decu od sunčevih zraka najbolje štiti suva odeća tamnih boja, koja dobro prekriva.

4. Korišćenje proizvoda za zaštitu od sunca

Zaštita od sunca mora se pažljivo birati, a jako je važno da ona štiti i od UVB i od UVA-zraka. Proizvod se mora ponovo nanositi često kako bi se pružila zaštita od sunca (otprilike svaka 2 sata) i uvek nakon kupanja ili brisanja peškirom. Tokom leta, dok se dete igra na plaži, voda i znoj mogu smanjiti delovanje proizvoda za zaštitu od sunca. Zato je važno odabrati vodootpornu zaštitu od sunca i nanositi je koliko god je često potrebno.

Anthelios Dermo-Pediatrics: Promenite svoj odnos prema suncu – zaštitite svoje najmlađe

Vrlo visoka UVA i UVB zaštita za vaše najmlađe ( SPF 50+) sa osetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce, dostupna i u velikom formatu od 300 ml: za bolji život osetljive kože sa termalnom vodom La Roche-Posay.

Comments