Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Svako dete je drugačije, a roditeljstvo sa vrlo osetljivim detetom nije lako. Ako je i vaše dete izuzetno osetljivo, morate da naučite kako da budete roditelj nešto drugačije od onoga kako biste se ponašali sa detetom koje nije toliko zahtevno. Učeći ove korake olakšaćete život i sebi i svom detetu.

Korak 1: Prilagodite svoje ponašanje

Lako je reći svom sinu “budi muško” ili se truditi da vam se ćerka ponaša drugačije. Međutim, istina je da neka deca (a i odrasli) imaju visok prag osetljivosti. Umesto što ćete svoje dete kritikovati ili pokušavati da mu promenite ponašanje, prilagodite mu sopstveno. Volite svoje dete bezuslovno i prihvatite njegovu/njenu osetljivost kao što biste bilo šta drugo što ga/je karakteriše

Korak 2: Naučite koji su okidači vašeg deteta

Da li se vaše dete previše uzbudi na mestima gde je prevelika gužva? Da li se oseća bolje u malim grupama? Ako vidite da vam se dete uznemirilo ili postalo preemotivno u određenim situacijama, često možete sprečiti nešto pre nego što postane pravi problem. Radite sa svojim detetom na tome da se oseti bolje, sigurnije i da se manje plaši ili da prestane u potpunosti da se plaši.

slika15 Kako da pomognete svom detetu?

Učinite sve da vam dete bude srećno i zadovoljno

Korak 3:Idite korak po korak ka cilju, ne brzajte

Ako se vaše dete često zbuni pred novim stvarima ili mu odluta pažnja, nemojte ga gurati u promene. Umesto toga, idite korak po korak. Ohrabrite svoje dete da proba nove stvri bez toga da ga ispravljate ili terate na određenje stvari. Želite da vam dete izgradi samopouzdanje, a ne da postane nesigurno. Dakle, ne gurajte ga/je u situacije u kojima mu/joj neće biti prijatno.

Korak 4: Usresredite se na njegove jake strane

Biti osetljiv nije strašna stvar. Zapravo, ume da bude dobro u mnogim situacijama. Ako vaše dete pokazuje izuzetnu osetljivost na ljudske emocije, osećanja životinja, i slično, ovo već mogu da budu prvi znaci izbora karijere vašeg deteta. Osetljiva deca često imaju maštu koja je bolja od mašte prosečnog deteta i često su nadareni za mnoge stvari za koje druga deca nisu. Usresredite se na snažne strane ponašanja vašeg deta i dopustite mu, i naravno pomozite, da u sebi prepozna sve svoje jake i kvalitetne osobine, kao i da razvije dobre navike.

Korak 5: Potražite pomoć ako vam je potrebna

U određenim okolnostima, osetljivost vašeg deteta može da bude u direktnoj vezi sa poremećajem percepcije. Razgovarajte sa pedijatrom. Deca koja pate od ovako nečega često zahtevaju rutinu u životu. Potražite savet i pomoć od svog lekara, terapeuta i ostalih stručnih ljudi iz oblasti kako biste udovoljili svom detetu.

Tekst: Maja Luković

Editors choice