Deca prosto obožavaju maskenbale! To je povod da se igraju i da barem na jedan dan budu neki od njihovih omiljenih junaka. Osim što je maskenbal dobar povod da se deca druže i zabave, ovakva manifestacija je podjednako interesantnaroditeljima, jer je njihov zadatak da osmisle što originalniji i što kreativniji kostim, kako bi udovoljili svom mališanu.

I dok nekima od njih kreiranje kostima ne predstavlja nikakav problem, drugi na čitav taj proces gledaju kao na smak sveta.

Zato vam danas dajemo ideje i savete kako da napravite interesantne kostime za vaše mališane.

Inspirišite se

Prošetajte lokalnim prodavnicama sitnica i širom otvorite oči, jer nikada ne znate šta će vam privući pažnju – naročito za vreme praznika, kada su ove prodavnice pune zanimljivih sitnica, dekoracija i materijala. Tada je u ponudi i veliki broj ukrasa koje jednostavnu ideju mogu pretvoriti u pravo umetničko delo. Vaše je samo da otvorite oči i pustite mašti na volju!

interesantni kostimi za malisane inspirisite se Interesantni kostimi za mališane

Budite spremni da se prilagođavate

Ako imate u glavi jasno određen model i teksturu kostima, može se desiti da ne nađete ono što tražite, pa je zato bolje da prilikom izbora materijala za kostim uzmete u obzir različite teksture i detalje kako biste kreirali izgled kakav ste želeli.

interesantni kostimi za malisane budite spremni da se prilagodjavate Interesantni kostimi za mališane

Budite svesni svojih mogućnosti

Nemojte započinjati kostim ako znate da ne možete da ga napravite! Bespotrebno ćete se iznervirati i nećete uživati u čitavom procesu, a upravo to je poenta!

interesantni kostimi za malisane budite svesni svojih mogucnosti Interesantni kostimi za mališane

Razmišljajte o udobnosti kostima

Deca vole da im kostimi budu udobni i da ih ne ograničavaju, jer će, u suprotnom, na fotografijama biti uplakana, umesto da budu nasmejana.

interesantni kostimi za malisane razmisljajte o udobnosti kostima Interesantni kostimi za mališane

Ne morate da šijete kostim

Ako ne umete da šijete, ne morate se opterećivati time da šijete kostim za vašeg mališana. Lako ćete ga napraviti i tako što ćete odseći neku jeftiniju garderobu. Na primer, kostim Petra Pana se može napraviti od obične majice, kojoj ćete iseckati krajeve i stesniti je kaišem. Ni kaiš ne mora biti sašiven. Dovoljno je samo da uzmete traku nekog materijala, jer će i ona čitav posao uraditi fenomenalno.

interesantni kostimi za malisane ne morate da sijete kostim Interesantni kostimi za mališane

Ako izbegavate šivaću mašinu, koristite odgovarajući lepak

Trudite se da koristite odgovarajući lepak kada radite sa materijalima, jer klasičnim školskim lepkom nećete moći da spojite kostim.

interesantni kostimi za malisane koristite odgovarajuci lepak Interesantni kostimi za mališane

Uvek imajte pripremljenu presu ili peglu

Vrlo je važno da uvek pri ruci imate presu ili peglu kako biste mogli da na kostim zalepite šare koje želite.

interesantni kostimi za malisane uvek imajte pripremljenu presu ili peglu Interesantni kostimi za mališane

Zapamtite, vi brinete više od vaše dece

Koji god kostim da napravite vašem detetu, ono će biti zadovoljno i želeće da učestvuje u čitavom procesu kreiranja sa vama. Zapamtite, kostimi ne moraju da budu savršeni – mnogo je važnije da budu funkcionalni i, pre svega, zabavni i interesantni!

interesantni kostimi za malisane vi brinete vise od vase dece Interesantni kostimi za mališane

Izvor fotografija: lilsugar.com

Jasna Đorđević

Comments