Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Dojenje je propraćeno raznim frustracijama, uglavnom uzrokovanim činjenicom da beba neće da jede, a to mamu dovede u stanje duboke nervoze zato što oseća da nešto sa njom nije u redu. Nervoza zatim prelazi na bebu i nastaje klasični začarani krug.

Beba neće da se pripije uz vas kako treba

Prvo proverite da li ima bele fleke na desnima i da li je fizički sve u redu sa bebom. Ako jeste, onda je možda problem u njenoj poziciji. Probajte da je na sebe prislonite drugačije. Takođe, dajte joj da jede čim vidite znake gladi. Ukoliko je već postala nervozna, jer je gladna, biće joj teže da jede.

Keeping Your Breast Milk Healthy Dojenje ume biti stresno – bez panike!

Nemate dovoljno mleka

Probajte da hranite bebu što češće kako biste regularno proizvodile dovoljno mleka. Dajte joj da jede svaki put kada traži, koliko god puta tražila. Vodite računa i o sebi. Redovno spavajte, zdravo se hranite i živite što zdravije.

Beba plače i odbija vas

Glavni razlog za ovo je uglavnom to što imate previše mleka i beba ne može da proguta prve talase koje proizvedete. Probajte da menjate poziciju bebe. Ukoliko se ovo nastavi, možda imate problem koji se zove hiperlaktacija i u tom slučaju se konsultujte sa doktorom.

grsdf Dojenje ume biti stresno – bez panike!

Vaša beba se ne goji dovoljno

Prvo i prvo, ne upoređujte svoju bebu sa ostalim bebama. Svaka beba za sebe. Nemojte da vam to bude izvor stresa. Proverite da li je pravilno pripijena i da li pravilno sisa, jer je moguće da fizički nije u dobroj poziciji da uzme dovoljno mleka. Proveravajte i pelene. Pokazatelj toga da li dovoljno jede jesu upravo prljave pelene.

Una Hadži – Nikolić

Editors choice