Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

U prethodnom članku, izlistali smo 5 stvari bez kojih ne smete dočekati svoje novorođenče. Kao što smo obećali, ovde navodimo još 5 neophodnih stvarčica. Postarajte se da sve kupite i pripremite pre nego što vam se beba rodi, jer od trenutka kada se to desi, nećete imati vremena ni za šta! Dakle, evo još 5 stvari koje morate kupite za svoje dete:

Ne samo da ćete morati da kupite pelene – platnene ili one za jednokratnu upotebu – koje će dobro stajati, nego ćete morati da kupite maramice, vlažne maramice, odeću/tkaninu koja se odmah pere, pričvršćivače za platnene pelene. Ne zaboravite da kupite i pomadice u slušaju da dođe do osipa.

zalihe pelena Bez ovih 10 stvari ne smete dočekati svoju bebu (2. deo)

Kupite pelene koje su vam najrentabilnije za upotrebu i održavanje

Vreme za kupanje može da bude jedno od najlepših trenutaka za zbližavanje sa bebom. Kupite mnogo zaliha za kupanje kako bi vam beba uvek bila u osmehu i jedva čekala da se brčka. Sapun, bebeći šampon i losion bi trebalo da budu na vrhu vašeg spiska. Ne zaboravite da operete odeću i peškire sa kapuljačom da biste posle kupanja uvili svoje maleno.

zalihe za kupanje Bez ovih 10 stvari ne smete dočekati svoju bebu (2. deo)

Tokom bebinog kupanja ćete se, možda, i najviše zbližiti

Čak i ako planirate da dojite, bitno je da kupite nekoliko flašica za trenutke kada budete morali da pumpate mleko. Preporučljivo je da kupite nekoliko tipova flašice u slučaju da vašoj bebi ne odgovara neki poseban oblik ili cucla.

flašice i hrana1 Bez ovih 10 stvari ne smete dočekati svoju bebu (2. deo)

Istraživaja pokazuju da cucle štite od različitih infekcija

Neki roditelji koji su za dojenje nisu baš podržavaoci cucli; međutim, pedijatri često preporučuju cucle tokom spavanja kada beba napuni makar mesec dana. Neka istraživanja su pokazala da cucle smanjuju opasnost od dobijanja SIDS-a, pa se zato preporučuje za novorođenčad između jednog meseca i šest meseci, perioda koji je najrzičniji za različite zaraze.

cucle Bez ovih 10 stvari ne smete dočekati svoju bebu (2. deo)

Kupite više tipova flašica, prilagodite se potrebama vaše bebe

Bebama su potrebna odelca iz jednog dela, papučice, ogrtači za bebe, čarapice, čizmice i kapice od kojih će im biti toplo. Ako osećate da bebu morate da zaštitite od hladnoće, neophodno je da kupite toplo odelo za napolje – skafander ili kaputić.

fds Bez ovih 10 stvari ne smete dočekati svoju bebu (2. deo)

Opremite bebu za svaku vremensku priliku

Nadamo se da je ovih 10 stvari koje smo naveli olakšalo vašu nedoumicu oko toga šta vam je neophodnost, a šta usputna stavka. Uživajte sa svojom bebom i udovoljite joj!

Tekst: Maja Luković

Editors choice