Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Novim roditeljima je svaka stvar u vezi sa njihovim novorođenčetom zahtevna i opasna. Beba je krhka i svaki pokret zahteva posebnu pažnju, i to ne samo kako se beba drži ili kako uspavljuje već i kako se kupa. Mi smo napravili vodič koji se nadamo da će vam barem malo pomoći.

Korak 1: Obrišite bebino lice, vrat i uši

Vlažne kuglice vate sa toplom vodom su odlične za brisanje bebinog lica, naravno nežno. Koristite novu kuglicu vate za svako oko. Takođe zapamtite da obrišete delove vrata gde se koža savija i iza ušiju: mleko ume često prska.

slika13 Bebino prvo kupanje

Pažljivo pomerajte bebu i izbegavajte nagle pokrete

Korak 2: Skinite odeću sa bebe

Gledajte da vam kupatilo ili soba za bebu budu jako topli pre nego što počnete da pripremate kupku i smanjite vremenski period u kom beba provodi vreme izložena hladnijem vazduhu od tog koji ste pripremili. Zapamtite, njihova kontrola temperature nije najsjajnija.

Korak 3: Operite bebinu kosu

Nakon što je skinete, umotajte je u peškir i pažljivo je nagnite preko kadice da joj operete kosu. Čak i ako beba nema puno kose, morate da je držite čistom i da stimulišete prirodna ulja na koži glave.

Korak 4: Nanesite sapun

Nakon što joj osušite kosu, izvadite je iz peškira ili bilo čega u šta ste je uvili, i trljajte joj telo bebi sapunom. Ako niste sigurni kako da držite bebu kojoj je koža mokra umotajte je ponovo u peškirčić pre nego što je spustite u kadicu.

Korak 5: Operite bebino telo

Bila umotana u peškir ili ne, uzmite bebu i nežno i pažljivo je spustite u vodu i držite je čvrsto jednom rukom, a drugu koristite za ispiranje. Obavezno se postarajte da voda nije hladna – bebe uživaju u toplim kupkama.

Korak 6: Obrišite bebu

Pošto ste je okupali, izvadite bebu iz kadice i temeljno je osušite. Dodajte bebi pudera kako biste pospešili sušenje i sve kremice za guzu i telo kako biste održali mekoću kože i sprečili ojedanje. Obucite je i mazite se s njom. Ovo pomaže početak sjajne rutine.

Maja Luković

Editors choice