Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Prethodni deo je pročitajte ovde.

Kada dobijete novorođenče, kreće pritisak sa svih strana. Hiljadu zašto i hiljadu zato se nižu, ne znate šta biste pre i uvek se nešto zaboravi. Iako znamo da ste već najbolja mama na svetu, kao dodatnu, malenu pomoć dajemo savete u vezi sa stvarima koje morate da dezinfikujete pre nego što date bebi. Prethodni put su to bile četiri stavke, a ovoga puta još četiri. Evo ih:

5. Nosni aspirator

Nosni aspiratori su pogodna sredina za rast buđi ako nisu pravilno dezinfikovani barem jednom svaka dva meseca. Isperite aspirator iznutra blagim sapunom i vrućom vodom. Ostavite da se prirodno osuši, zatim stavite u ključalu vodu na pet minuta. Neka se ponovo prirodno osuši i najzad, istrljajte spoljašnji deo maramicom natopljenom alkoholom. Možete ako želite da i unutra nalijete malo alkohola za dezinfekciju.

slika 5 Bebi oprema: Šta sve morate da dezinfikujete? (2. deo)

Nosne aspiratore treba pravilno dezinfikovati barem jednom svaka dva meseca)

6. Termometri

Termometre je lako održavati. Trebalo bi da nabavite dva komada za vašu bebu. Jedan je za analnu upotrebu a jedan za oralnu. NIKADA nemojte da pomešate koji je koji. Oba termometra mogu da se čiste alkoholom. Prosto k’o pasulj!

slika 6 Bebi oprema: Šta sve morate da dezinfikujete? (2. deo)

Termometre je lako održavati

7. Odeća

Jedna od stvari koju mnogi zaboravljaju da dezinfikuju jeste bebi odeća i ćebenca! Bez obzira da li ste ih dobili od nekoga na poklon ili kupili novo, trebalo bi da ispoštujete sledeća pravila dezinfekcije. Operite odeću u vrućoj vodi koristeći deterdžent specijalno namenjen bebama. Ako nalazite za shodno, dodajte izbeljivač koji ne šteti tkaninu. Osušite odeću na najvišoj mogućoj temperaturi podešenoj na sušilici i dodajte omekšivač kako bi odeća bila -mekša. Sada su stvari vaše bebe spremne za nošenje!

8. Zajedničko posuđe

Mnoge mame smatraju da će dodatnu bliskost sa bebom izgraditi tako što će jesti istim posuđem, tačnije, da će u bebi koja je tek počela da jede formulu na kašičicu stvoriti želju za tom hranom ako beba vidi mamu kao je jede. Ukoliko ste vi jedna od tih mama, nikako nemojte zaboraviti da dezinfikujete posuđe koje ste prvo vi koristili pa da ga onda date bebi. Iako deluje jako slatko ta rsta zbližavanja, usta odrasle osobe imaju mnogo više bakterija nego bebeća, pa ipak savetujemo da razdvojite posuđe koje koristite vi i beba.

slika8 Bebi oprema: Šta sve morate da dezinfikujete? (2. deo)

Postupite savesno i higijenski, te ipak koristite razdvojeno posuđe

Zapamtite, uvek je dobra ideja da operete ili očistite bilo šta što će vaša beba koristiti prvi put. Novorođenčad imaju osetljivu kožu i slab imunitet, pa želite da ih zaštitite od štetnih parazita koliko god je to moguće!

Tekst: Maja Luković

Editors choice