Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Kada se pripremate da dočekate novog člana porodice, postoji par predmeta koje morate da dezinfikujete pre nego što ih prepustite na korišćenje prvi put svojoj novoj omiljenoj osobi! Čak iako ste kupili nov zapakovan proizvod, ili vam ga je neko poklonio u savršenom stanju, ipak nije loša ideja da prvo dezinfikujete sve predmete koji će se naći unutar ili blizu usta i nosića vaše bebe. Pročitajte spisak predmeta koji morate da dezinfikujete za novorođenče!

1. Flašice

Bebi flašice su jedna od najvažnijih stvari koje morate da dezinfikujete za svoje bebe! Bebi flašice su lake za održavanje i ne morate da kupite komplikovane dodatke ili paročistače za ovo. Samo ubacite flašice u lonac sa ključalom vodom na pet minuta. Izvadite ih hvataljkama i ostavite da se prirodno osuše! Važno je da pazite da voda sasvim prekriva flašice i sačekajte dok voda sasvim ne proključa pre nego što flašice ubacite unutra. Takođe bi trebalo da flašice prethodno operete sapunom i vodom.

slika 1 Bebi oprema: Šta sve morate da dezinfikujete? (1. deo)

Bebi flašice su lake za održavanje

2. Veštačke bradavice

Naravno, veštačke bradavice moraju da se dezinfikuju! Možete da iskoristite istu tehniku prethodno spomenutu za bebi flašice. Pripazite da bradavice ne ostanu duže u ključaloj vodi od pet minuta. Ako se to desi, rizikujete da će se otvor raširiti i tako beba može da se zagrcne!

slika 2 Bebi oprema: Šta sve morate da dezinfikujete? (1. deo)

Veštačke bradavice moraju da se dezinfikuju

3. Cucle

Cucle morate da dezinfikujete odmah po otvaranju pakovanja, ali i na svakih nekoliko narednih meseci korištenja. Ovo je zbog toga što cucle dospevaju na više mesta i dodiruju sve vrste površina, pa je zgodno obratiti više pažnje na higijenu. Možete ih držati u provreloj vodi ili možete da ih očistite dezinfekcionim maramicama za cucle.

 

slika 3 Bebi oprema: Šta sve morate da dezinfikujete? (1. deo)

Cucle morate da dezinfikujete odmah po otvaranju

4. Glodalice i ogrlice za nicanje zubića

Glodalice i bilo koji drugi tip igračke koji će se naći u bebinim ustima podrazumeva se, moraju da budu uvek čisti. Nema potreba da ih prokuvavate, možete da koristite bebi maramice ili dezinfekcione maramice za čišćenje cucli, pa ih povremeno prebrišite. Što se tiče tvrdih igračaka, možete ih oprati blagim sapunom i vodom. Mekane igračke jednostavno stavite u mašinu za pranje veša!

slika 4 Bebi oprema: Šta sve morate da dezinfikujete? (1. deo)

Glodalice moraju uvek da budu čiste

Sledeći put pod istim naslovom pogledajte koje to dodatne 4 stvari morate da dezinfikujete!

Tekst: Maja Luković

Editors choice