Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

1/3

Globalizacija nije izmišljena juče, da bi nam ocrnobelila današnjicu. Sakupljala se veoma dugo, dok nije pronašla svoj fokus u svim segmentima odnosa, svakodnevice, politike. Na ličnom planu, doprinos svakog od nas je ogroman. I ogromno smo odgovorni za taj doprinos. Potrebno je da preispitamo svaki generalni stav, koji je u suštini generalna osuda, da ga osvetlimo samospoznajom i prevaziđemo. Opšte i generalno nije došlo odozgo, nego se emituje iznutra, iz naših stegnutih srca, zamračenih umova i zaslepljenih očiju. Pošto žene moraju da predvode u duhovnom razvoju, one moraju i da prve odbace svoje predrasude i osude.

Svaka od nas, sama za sebe, suočavajući se sa sobom, daje svoj generalni doprinos, na ovaj ili onaj način.

Red je na ovaj.

Tri najgore osude koje razumevanje, svetlost i toleranciju stavljaju na glavosečin panj, zajedno sa mudrošću i harmonijom, za čije izricanje su odgovorne žene, glase:

Muškarci su svi isti.

Deca su nezahvalna.

Mene niko ne razume.

Muškarci su možda svi na isti način različiti od nas žena. Iz takve generalizacije moglo bi da poteče razumevanje u svim pravcima.

Čak i razumevanje da neke stvari toliko različite od nas nećemo nikada razumeti. Možda i ne treba da ih razumemo, dovoljno je da ih prihvatamo.

zena u lancima Top tri ženskih osuda

Mi žene rađamo i vaspitavamo muškarce. Svaki muškarac je nečiji sin. Ako smo toliko nezadovoljne muškarcima, to znači da radimo nešto temeljno pogrešno. Ukoliko oni definišu i određuju svoju muževnost samo kao suprotnost svemu onome čime ih kao majke obasipamo, to samo znači da smo zanemarile njihovu prirodu i da im nanosimo štetu, umesto da brinemo o njihovoj dobrobiti. I o dobrobiti ženskog roda. Jer, sutra će neka mlada žena rezignirano izjaviti svi muškarci su isti, posle ljubavnog iskustva sa našim čedom, tako posebnim i dragocenim.

Editors choice