Kišni dani su konačno na izmaku. Napravite sami mleko za celo telo koje će na prirodan način obnoviti vašu kožu i pripremiti je za leto. Prirodni sastojci iz preparata koje sami izrađujete sigurno su zdraviji od onih kupovnih, skupih na koje žene obično troše mnogo novca.

Mleko za telo za osetljivu kožu

Svojstva:

Bademovo mleko sadrži elemente koji jačaju kožu i daju joj elastičnost. Bademovo ulje uklanja nečistoće bez ikakvih iritacija, a eterično ulje limuna čisti kožu, pri tome njegov miris u kombinaciji sa bademom može otkloniti laganu glavobolju.

SummerSkin Vreme je za letnju kozmetiku

Napravite sami mleko za celo telo koje će na prirodan način obnoviti vašu kožu i pripremiti je za leto

Sastojci:

Naredni sastojci su dovoljni za rezervoar od 100 ml.

– 2/3 posude od 100ml bademovog mleka

– 1/3 posude bademovog ulja

– tri kapi eteričnog ulja limuna

Uz pomoć levka sipajte mleko u bočicu, zatim dodajte i bademovo ulje. Nakon toga dodajte ulje limuna. Ono što je veoma važno jeste da svaki put pre upotrebe dobro protresete posudu. Ovako će se svi sastojci pre korišćenja uvek lepo sjediniti, tako da ih možete ravnomerno naneti na kožu. Nanesite ovo mleko za telo nakon tuširanja i dajte vašoj koži vlažnost i elastičnost.

Prirodni preparati su odlični zbog toga što tačno znate koje ste sastojke umešali u njih, tako da ih čak i ljudi skloni alergijama mogu koristiti. Izuzetno su mirisni i prijaju telu u svako godišnje doba. Eterična ulja pročišćavaju vašu kožu, a mleka im daju potrebnu vlažnost. Razbudite vaše telo, uspavano nakon duge zime, i pripremite se za divno letnje sunce.

Tekst: Ana Savić

Comments