Vaš omiljeni puder možda ispunjava očekivanja u svakodnevnom životu, ali da li je on prikladan i za dan venčanja? Ovo su neke od stvari na koje morate da obratite pažnju kada birate savršeni puder za veliki dan:

1. Izbegavajte puder i kremu sa zaštitnim faktorom. Zaštita od Sunca je bitna na dnevnom nivou i čuva kožu od loših uticaja UVA i UVB zraka, ali nikako nisu dobra ideja za dane kada znate da ćete biti fotografisani. Uz odbljesak blica, on stvara takozvani efekat ”lica duha”, posvetljujući vam ten, stvarajući neprirodno belu boju. Zato pri izboru šminke za veliki dan, birajte preparate koji na sebi nemaju oznaku SPF.

2. Birajte laganu teksturu, umesto teških. Kožu nekoliko nedelja pre, tretirajte maskama namenjenim za vaš tip kože, kako bi je što bolje pripremili i ujednačili ten što je više moguće. Čak i ako patite od određenih nepravilnosti kojima nema pomoći, radije odaberite korektor koji ćete naneti samo na konkretne problematične zone. Na ostatak tena nanesite prozračnu podlogu. Izgleda zdravije i prirodnije, a to je upravo ono kako želite da izgledate na dan venčanja.

puder2 Koji puder izabrati na dan venčanja?
Comments