Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Kvalitet naših noktiju je određen genetikom, ali isto tako i spoljašnjim faktorima kao što su dijete, nega i fizički rad. Zdravi nokti su savitljivi i ne lome se. Neretko, promene na njima znače i promene u organizmu. Dajemo vam nekoliko saveta kako da vaši nokti budu i ostanu zdravi.

Da bi vaši nokti uvek bili lepi morate zdravo da se hranite, da se trudite da se ne prejedate ili izgladnjujete i da unosite dovoljne količine vitamina i minerala. Poželjno je da svaki vaš obrok sadrži želatin koji se može naći u sledećim namirnicama: supi, mleku, želeu, kvascu, proizvodima od soje, pšenici, žumancetu, ribi i plodovima mora.

Vitamin A je veoma važan za vaše nokte, jer on potpomaže njihov rast i čvrstinu. Kao što već znate, najviše ovog vitamina se može naći u šargarepi, paradajzu, džigerici, peršunu i drugim namirnicama.

Vitamin B pomaže apsorpciju proteina i podstiče rast vaših noktiju. Njega možete najviše naći u žumancetu, kupusu ili pšenici. Ukoliko želite da vam nokti brže rastu, predlažemo vam da unosite jod – koga najviše ima u algama.

Da bi vaši nokti bili uvek čvrsti, neophodno je da vaša ishrana sadrži dosta kalcijuma. On je uvek nadohvat ruke, u vašem frižideru. Njime su najviše bogati mlečni proizvodi.

manikir Vaši nokti zaslužuju pravu negu

Dajte svojim noktima odmora od raznih lakova, jer ukoliko su konstantno prekriveni mogu da požute

Za građu i oblik vaših noktiju najviše je zaduženo gvožđe, kao i sumpor koji štiti vaše nokte od raznih upala i infekcija koje umeju da budu vrlo neprijatne i čije lečenje traje dugo. Nalazi se u dovoljnim količinama u krastavcima, luku i kupusu.

Poželjno je da svoje nokte svakodnevno negujete i turpijate. Takođe, veoma će im prijati svakodnevno mazanje kreme za ruke, a često skidanje zanoktica pospešiće njihov rast.

pranje sudova Vaši nokti zaslužuju pravu negu

Pri pranju sudova obavezno koristite rukavice

Lepota je zdravlje. Živite zdravo, jedite zdravo, smanjite stres što je moguće više i rezultati će biti vidljivi u rekordnom roku i to u vašem odrazu u ogledalu.

Tekst: Ivana Vuković

Editors choice