Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Aloe vera je od davnina poznata kao eliksir dugovečnosti. Kinezi su bili prvi koji su ga upotrebljavali, a zapisano je i da ga je Kleopatra takođe koristila u svakodnevnoj nezi. Piti sok od aloe vere u velikim količinama i dalje ostaje kontraverzno, neki veruju da postoje loši efekti ovog prirodnog napitka, dok drugi vide samo prednosti. Odlučite sami da li je aloe vera sok upravo za vas.

Prednosti aloe vera soka

U današnje vreme njene osobine se ispituju klinički i sve je više naučnika zainteresovano za za njenu lekovitu vrednost i primenu. Najviše je naučno dokazano da sok od aloe vere ima dosta veze sa svim moćnim antimikrobnim sastojcima. Sok može da se bori sa bakterijama u ustima, smanjuje rizik od stomatoloških problema, a takođe može da pruži olakšanje za iritirane desni.

Aloe Prednosti aloe vera soka

Izgledom podseća na kaktus i svaki deo biljke je lekovit

Poznato je da se bori sa simptomima refluks kiselina (bolesti probavnog sistema), poboljšava varenje i čišćenje debelog creva zahvaljujući svojim laksativ svojstvima. Ostale koristi od aloe vera soka koje imaju mnogo manje dokaza da ih podrže, su da povećava imunitet, spušta nivo šećera u krvi, stimuliše metabolizam i stabilizuje krvni pritisak.

Koristi se i za manja oštećenja kože da im pomogne da brze zacele, ali to nije preporučljivo za dublje rane, gde njegovi sastojci mogu da uspore proces ozdravljenja.

Korišćenje aloe vera soka za kosu

Ako ga koristite za kožu, možete probati da ga utrljate i na teme glave i kosu. Njegove glavne prednosti su da pomogne rast kose, smanji perut i spreči nagomilavanje ulja na glavi, što uzrokuje masnu kosu. Upotrebite aloe vera sok za kosu ili se držite koncentrovanog gela ako možete sami da ga izvučete iz biljke.

Sok Prednosti aloe vera soka

Plantaže ove biljke prostiru se na teritoriji Afrike, Australije, centralne Amerike, Meksika, Rusije, Japana i Španije

Neželjeni efekti

Jedina studija koja je povezala sok od aloe vere sa rakom je rađena na pacovima i odnosi se na korišćenje celog lista, dok aloe vera sok koji koriste ljudi, ne sadrži većinu toksičnih listova.

Prirodne hemikalije u aloe veri mogu da izazovu grčeve u stomaku, proliv i nizak pritisak ako se konzumiraju u velikim količinama. Neželjeni efekti od ovog soka mogu da uključe i osip.

Trudnice i doilje, kao i deca manja od 12 godina, ni bi trebalo da konzumiraju aloe vera sok napravljen od biljke.

Kako da napravite aloe vera sok

Presecite svež list aloe vere na pola, a zatim bočno i izvucite sav gel. Zatim ga u blenderu pomešajte sa nekim južnim voćem, najbolje limunom. Mešajte 2 minuta a onda ga ostavite u frižideru. Napravite sok tako što ćete jednostavno dodati dve kašike tog gela u čašu vode ili svežeg voćnog soka.

Tekst: Jovana Jovović

Editors choice