Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Žene umeju da nakarminišu usne potpuno precizno, bez ogledala. Viđala sam kako napamet popravljaju rumenilo, pa čak i kako izvlače crte kreonom. Da naprave razliku između svakodnevnog jutarnjeg malanja, za koje im treba 5, 6 minuta, žene se za izlazak šminkaju malo duže, prilježnije i svetlucavije. Koliko da se osećaju posebno, a ne potpuno svakodnevno.

Rutinsko jutarnje šminkanje lica je isto što i oblačenje. Baratate istim licem i nekoliko kombinacija karmina, rumenila i kreona, kao što svoje isto telo oblačite u nekoliko radnih kombinacija. Pa tako danas niste stavili ruž, nego samo sjaj, ali zato ste malo upadljivije iscrtali oči i pustili kosu, a uz to ide ona tunika sa cvetovima i zvonaste farmerke, dan je za umereno hipi izdanje. Sutra ćete možda podići rep i namazati onaj braonkast ruž,  obući farmerke koje idu u čizme, sa onom košuljom i ešarpom. Kao što ste juče nosile upadljiv ruž i punđu, sa suknjom, onom maslinastom zvonastom, malo iznad kolena sa istim onim čizmama za sutra. Ali za tom kombinacijom posežete kad ujutru shvatite da se vidi koliko vam je prljava kosa i da nemate vremena da je na brzaka operete. Punđa je kamuflaža, kao i konjski rep, kao i razne varijante marama i kapica, koje se ne skidaju.

Dakle, sa oblačenjem lica počnete onog momenta kad probuđeni i umiveni počnete da proučavate dubinu podočnjaka, podbulost i bubuljice koje su poiskakale tokom noći, zato što ste ovih dana preterivali sa slatkišima, ili zato što ste ovih dana preterivali sa slatkišima jer treba da dobijete. Ako procenite da delujete sveže i odmorno, manje ćete crtati oči i mazati usta, a kosa će slobodno lepršati. I obući ćete jednu od onih par kombinacija za izgled danas se baš dobro osećam.

Ako vam iz ogledala uzvrate modri podočnjaci, podbuli kapci i bubljica na bradi, verovatno vam je i stomak otečen, a i noge i osećate se kao da ste se preko noći ugojili 5 kila. Verovatno i jeste, samo se nećete izmeriti, jer je i ovako dovoljno zastrašujuće.

Ovakvo lice napašćete svim mogućim korektorima i puderima, kapke ćete zatamniti i iscrtati malo jače, rumenila ćete staviti više nego obično i to po celom okviru lica, onako po pravilu i završićete otirući papirantom maramicom višak pudera i ostavljajući otiske usana po papiru, da skinete bar jedan sloj ruža. Zato što ćete preterati oblačeći lice slojevito, a vaša namera da prikrijete ono što vam smeta, ništa neće postići, osim da vas kolege pažljivije zagledaju i pitaju vas da li vam je dobro.

Svaki put kad sam pokušala da  zamaskiram iscprljenost i otečenost, našao se neko da me pita kako sam, jer mu ne izgledam baš najbolje.

Beauty Makeup Style Oblačenje lica

Nije do moje neveštosti, mada bi profesionalnom šminkeru uspelo – uz odgovarajuće osvetljenje. Ma uspelo bi i meni, u tom slučaju.

Ali sto puta sam videla namrštena ženska lica, odlučno našminkana, iscrtanih očiju i upadljivo nakarminisanih usana, sa vidljivim slojem pudera i rumenila i sablasnim belilom pod očima, koje pravi korektor za podočnjake. Možda je do jeftine šminke, amaterski upotrebljene, ali mogu da se kladim da su te žene trpele bolove, da nisu spavale, a jesu plakale. I da su se tako upadljivo našminkale, jer osećaju da im treba jači štit između njihove ranjivosti i dnevnih zahteva redovnog života.

Sa koliko god slojeva presvukli svoje lice, nećete sakriti očigledno, osim ako niste veoma vešti u pokeru i navežbali ste sakrivanje osećanja. Pa čak i tada. Teško ćete nositi mek izraz i srdačan osmeh, ako vam nije ni do čega. Videće se koliko se trudite. A zašto biste ulagale dodatni napor, kad se i ovako savladavate, da preživite dan?

Setite se onih dana kada vam šminka skoro nije ni potrebna, ili onih kada uopšte niste obratili pažnju na svoj izgled, a svi su vam uputili neki kompliment. I opustite se.

Ako ste bolesni, umorni, ranjeni i raspadate se iznutra, dozvolite sebi da se tako osećate, imate pravo.

Ako vašu odlučnost da se izborite sa tim jača preterano šminkanje, samo hrabro! Namalajte se kao za veče pod reflektorima, a ako ne želite da vas iko smara svojim saosećanjem, povremeno se iskezite i zarežite.

Aleksina Đorđević

Editors choice