Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Stručnjaci kažu da nas najbolje definiše ono što jedemo. Možemo reći da se slažemo sa njima, naročito kada je reč o nezi kože, jer su brojna istraživanja pokazala da konzumiranje namirnica sa dosta šećera može da izazove brže starenje kože.

Srećom, u našem okruženju postoji čitav niz drugih, mnogo zdravijih namirnica koje su itekako delotvorne u nezi kože. Ovo su samo neke od njih.

Paradajz

Nedavna istraživanja su pokazala da vam konzumiranje paradajza može pomoći u zaštiti od gorenja, ali i starenja kože, zato što je bogat veoma snažnim anioksidantom licopenom, prirodnim pigmentom zbog kog paradajz ima crvenu boju. Uz to, licopen sprečava starenje kože, jer učvršćava kožu, tako što povećava efikasnost enzima koji se nalaze u kolagenu. Kolagen omogućava da vaša koža bude nežna, a ujedno sprečava i pojavu bora. Ako ste zbunjeni zašto se paradajz nalazi na ovoj listi, moramo vam reći da je paradajz zapravo voće, ali se u kuhinji koristi kao povrće.

nega i lepota cudotvorno voce idealno za negu koze paradajz Nega i lepota: Čudotvorno voće idealno za negu kože

Kivi

Kivi je voće koje nije samo ukusno, već je i veoma bogato vitaminima C i E, koji pomažu u zaštiti od UV zraka. Osim toga, studije su pokazale da konzumiranje ovog voća može doprineti bržem tamnjenju kože. Vitamin C je veoma koristan i zato što omogućava da vaša koža bude hidrirana, a ujedno sprečava i pojavu bora. Iako kada se pomene vitamin C ljudi najčešće misle na kiselo voće, kivi u sebi sadrži više vitamina C od narandže.

nega i lepota cudotvorno voce idealno za negu koze kivi Nega i lepota: Čudotvorno voće idealno za negu kože

Avokado

Avokado je bogat nezasićenim mastima koje su dobre za srce, što ga čini “super hranom”. Međutim, avokado ima i veoma veliki uticaj na starenje kože. Naime, on je bogat antioksidantom karotenoidom, kao što su alfa karoten, beta karoten i lutein, koji sprečavaju pojavu linija, bora i drugih znakova starenja. Osim toga, mnoge poznate ličnosti koriste avokado u svojim maskama za lice.

nega i lepota cudotvorno voce idealno za negu koze avokado Nega i lepota: Čudotvorno voće idealno za negu kože

Bobičavo voće

Maline, borovnice i jagode imaju fenomenalan ukus, a dobre su i za vašu kožu. Puno antioksidanata, bobičavo voće može sprečiti oštećenja na koži nastala zbog sunca, a može sprečiti i pojavu crvenila na osetljivoj koži. Osim toga, jagode doprinose proizvodnji kolagena koji je važan za glatkoću kože, upravo zahvaljujući vitaminu C kojim su bogate. I maline su veoma delotvorne u nezi kože, jer štite kožu od sunca i raka kože, zahvaljujući antioksidantima i vitaminu C kojm su bogate.

nega i lepota cudotvorno voce idealno za negu koze bobicasto voce Nega i lepota: Čudotvorno voće idealno za negu kože

Limun

Ne samo što pomaže u borbi protiv raznih infekcija, loše probave i zatvora, kao i u rešavanju mnogih drugih zdravstvenih problema, limun vam može mnogo pomoći i u uklanjanju bora i flekica. Vitamin C takođe pomaže u borbi protiv akni i ožiljaka. Osim toga, limun je bogat i alfa hidroksid acidom, koji se može naći u mnogim tretmanima protiv starenja, a pomaže i u uklanjanju mrtvih ćelija kože. Samo budite sigurne da ste dobro oprale lice pre nego što izađete na sunce.

nega i lepota cudotvorno voce idealno za negu koze limun Nega i lepota: Čudotvorno voće idealno za negu kože

Izvor fotografija: huffingtonpost.com

Jasna Đorđević

Editors choice