Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Malo je žena koje za svoj besprekoran izgled mogu zahvaliti prirodi. Od davnina su pripadnice lepšeg pola koristile magičnu moć šminke i otrivale raznovrsne načine ulepšavanja lica.

Kažu da je šminkanje neka vrsta umetnosti, zato treba znati kako se pravilno našminkati. Način na koji smo našminkane govori mnogo o nama. Možemo popraviti svoj izgled i zasijati, ili pak možemo poslati ružnu sliku o sebi. Da se to ne bi desilo, otkrivamo vam male ali veoma korisne trikove za pravilno šminkanje… Zavirite u svet lepote i sjaja…

SLika 1 1 Našminkajte se pravilno: Upotrebite vatreno oružje za lepotu

Žena ima pregršt vernih saveznika u borbi za lepotu

Za početak, sitne nedostatke na licu prekrijte korektorom. On se nanosi u malim količinama i samo na ona mesta koja treba pokriti.

Posle toga nasesite puder, ali vodite računa da bude isključivo u boji vaše kože. Previše tamni puderi ostavljaju utisak izveštačenosti i znatno odskaču od vašeg prirodnog tena, što može biti veoma ružna slika. Puder nanosite od čela, jagodica, nosa, brade prema vratu. Važno je lice podeliti na dva dela i razmazivati puder od sredine ka spoljašnjosti lica. Najbolji efekat ćete postići ako za to koristite posebnu četkicu za nanošenje tečnog pudera. Kada budete sigurni da ste ravnomerno naneli puder, pređite na sledeći korak.

Slika 274 Našminkajte se pravilno: Upotrebite vatreno oružje za lepotu

Pravilno nanošenje pudera je korak ka lepom izgledu

Rumenilo: Vodite računa o izboru rumenila. Ako imate svetliju put, uvek se možete odlučiti za boju breskve. Ako imate tamniju put, poslužite se bojama kao što su zlatna, bronzana… Rumenila nanosite blagim pokretima od jagodica ka slepočnicama. Najbolje je da se nasmejete dok ga nanosite, jer ćete tako tačno znati kojom putanjom treba da idete…

Kada to bude gotovo, posvetite se očima. Možete ih naglasiti samo olovkama za oči ili olovkama u kombinaciji sa senkom. Pre nanošenja senke stavite podlogu posebno namenjenu za kapke. Senke birajte u skladu sa bojom očiju i odećom koju nosite. Tokom dana koristite blaže nijanse, poput bež, svetloroze, bele ili svelobraon, a za večernje izlaske možete kombinovati tamnije nijanse sive, crne ili zlatne boje… Liniju iznad očiju izvucite tanko, uz ivicu oka ajlajnerom ili krejonom.

Slika 361 Našminkajte se pravilno: Upotrebite vatreno oružje za lepotu

Ajlajner: njeno moćno oružje za zavođenje

Sada je red na maskaru, to je čarobi napitak za gušće, duže i atraktivnije trepavice. Ali vodite računa da ne ostavlja grudvice na trepavicama, jer to može ostaviti utisak slepljenosti, nanesite je u nekoliko poteza kako bi otklonile višak, a izdužile trepavice. Na donje trepavice svakako ide znatno manje maskare nego na gornje.

I za kraj: usne… Jedno od najvažnijih pravila jeste da ako ste naglasile oči ne smete naglašavati i usne. Dakle ili jedno ili drugo treba da bude naglašeno, nikako oba… Tamnije i napadnije boje karmina dolaze u obzir samo ukoliko su oči slabije našminkane. Počnite od labela ili balzama za usne. Zatim iscrtajte konture usana olovkom koja će odgovarati boji karmina i vodite računa da ga ne bude previše, jer će ostajati na zubima, a to može biti veoma ružno. Na kraju možete staviti malo sjaja preko za atraktivniji i privlačniji efekat. U slučaju da su više našminkane, na usne stavite samo balzam i malo nežnije boje sjaja za usne, tako ćete izgledati umerenije i ukusnije.

SLika 42 Našminkajte se pravilno: Upotrebite vatreno oružje za lepotu

Lepe i zavodljive usne, mame na poljupce

Kada poslušate sve ove savete i pažljivo pratite korake vaše lice će zasijati, a izgled biti besprekoran. Tada ste spremne za osvajanje i zavođenje. Jer žena ima moć u svojim rukama, zahvaljujući ovim magičnim trikovima…

Tekst: Jelena Šipčić

Editors choice