Ljubitelji slatkiša ne mogu da odole očaravajućem mirisu čokolade. Osim raznih krema za telo čokoladnog mirisa, postoje čitave beauty linije koje prosto poželite da pojedete.

Mi vam predstavljamo 5 parfema koji u sebi sadrže čokoladne note.

Demeter, Dark Chocolate – Parfem je namenjen i ženama i muškarcima. Glavnu notu čini tamna čokolada, čija je aroma toliko jaka da podseća na najfiniju kockicu ovog deserta.

Demeter Dark Chocolate Mirišite na čokoladu

Demeter, Dark Chocolate

Guerlain, Elixir Charnel Gourmand Coquin – predstavlja limitiranu kolekciju koju je kreirala Christine Nagel.Glavne note čine kakao, čokolada i vanila, na koje se nadovezuju arome crnog bibera, ruže i ruma. Mirisne note čine da parfem podseća na praline – čokolada spolja, a unutra “pijana” višnja u rumu.

Guerlain Elixir Charnel Gourmand Coquin Mirišite na čokoladu

Guerlain, Elixir Charnel Gourmand Coquin

Montale, Chocolate Greedy – je kreirao Pierre Montale. Slatka aroma ovog parfema podseća na kolače. Osnovu parfema čine kakao, vanila sa Madagaskara i Moka kafa, dokljutkasta nota gorke narandže razbija slatkoću parfema i daje mu posebnu eleganciju i novi gurmanski doživljaj.

Montale Chocolate Greedy Mirišite na čokoladu

Montale, Chocolate Greedy

Tom Ford, Tobacco Vanille – zajedno sa drugih 11 parfema čini debitantsku kolekciju mirisa Toma Forda koja je lansirana 2007. godine. Gornje note čine list duvana i aromatizovani začini, koje se smenjujuakordima slatke note čokolode i vanile, zajedno sa oporim cvetom duvana, dok se baza sastoji od drvenastih nota i sušenog voća.

Tom Ford Tobacco Vanille Mirišite na čokoladu

Tom Ford, Tobacco Vanille

Jo Malone, Blue Agava & Cacao Cologne – je inspirisan temperamentnim latinoplesom: jasni citrusni ritam lajma i grejpfruta nastavlja egzotična melodija cveta plave Agave.Iako se kakao nalazi samo u bazi njegova aroma od prvog trenutka obavija kožu i širi se na ostale mirisne note– crveno voće, cvet plave Agave, cimet, mošus i vanilu.

Jo Malone Blue Agava Cacao Mirišite na čokoladu

Jo Malone, Blue Agava & Cacao Cologne

Aleksandra Dimitrijević Jerkov

Comments