Otkrićemo vam jednu stvar: Pored humanitarne i svrhe samopromocije, ledeni izazov je imao još jedan pozitivan efekat po one koji su ga prihvatili, iako oni sami nisu znali za to.

Naime, efekti kratkotrajnog izlaganja kože ledu su izuzetno pozitivni, i mogu učiniti jednako, ili i više dobra vašoj lepoti od opuštajućih tretmana.

Trideset sekundi leda na vašem licu dovoljno je da se ispolji njegovo sjajno dejstvo, a to ćete lako izvesti kratkotrajnim polivanjem vodom pune kockicama leda.

LED 2 Kako led neguje vašu kožu

Led umiruje crvenilo lica

Ništa bolje za toniranje kože od malog ledenog šoka. Bilo da vas muče opekotine od sunca, ili iziritiranost kože zbog nekog preparata, led će vas prosto zalečiti.

Zatezanje kože

Hladnoća je vrlo efikasna za zatezanje kože, zato što vaše pore reaguju na nju sužavanjem. Takođe, mnoge žene tvrde da se protiv bora ne bore skupim kremama, već prostim “ledenim tretmanima”.

Osvežavanje lica

LED 3 Kako led neguje vašu kožu

Bilo da ste imali neprospavanu noć, ili vam je koža prosto umorna od celodnevnog stresa, led će imati razbuđujući efekat kako po vašu psihu, tako i po vašu kožu.

Budite kreativni

Ako smo vas ubedili, i osmelili ste se da isprobate “ledeni tretman”, za različite efekte nege, pored vode možete smrznuti i sok narandže, aloe veru, ili napravite kockice od maslinovog ulja i meda, limuna i meda, ili zamrznite zeleni čaj i kamilicu i uživajte u mirisnom i lekovitom tretmanu.

Jasna Stanić

 

Comments