Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Vrlo je jednostavno izboriti se sa dlačicama oko usana, čak i kada samo želite da ih izbelite, a ne u potpunosti uklonite. Ako niste sigurni da li želite da koristite proizvode za ovaj problem, možete početi sa jednostavnijim i prirodnijim rešenjima.

Prirodni preparati

Postoje mnogi načini za izbeljivanje, ali ne daju svi rezultate onoliko brzo koliko bi vi želeli. Crni čaj sa malo svežeg soka od limuna nanesite iznad gornje usne vatom, sačekajte da se osuši i onda isperite. Ostali prirodni preparati kojima možete dobiti željeni rezultat su kriške paradajza ili pasirana papaja. Oboje nanesite na kožu i sačekajte par minuta.

Med i limun Kako da izbelite dlačice iznad usana

Najčešće rešenje

Limunov sok

Jedan od najčešćih načina za rešavanje ovog problema je korišćenje limunovog soka. Najjednostavnije je da ga pomešate sa medom. Operite smesu sa vašeg lica nakon 15-20 minuta. Dozvoliti blago razblaženom soku od limuna (2/3 soka od limuna, 1/3 vode) da se osuši na vašem licu direktno izloženo suncu, je još jedan metod koji će vam pomoći da iskoristite moć izbeljivanja UV zraka.

Vodonik-peroksid

Kada želite brže rezultate vodonik-peroksid je verovatno najbolje rešenje. Možete dobiti 6% rastvora u bilo kojoj apoteci i možete ga čak pomešati sa nekoliko kapljica amonijaka za jači efekat (oko 9 kapi za svakih pola grama). Nakon što napravite smesu, uradite test na koži pre nego što ga primenite na celu gornju usnu. Ostavite smesu 20-30 minuta da deluje, a zatim dobro isperite. Ne ponavljajte ovaj postupak više od jednom dnevno, jer vodonik-peroksid isušuje kožu ako ga prečesto koristite.

Uklanjanje dlaka Kako da izbelite dlačice iznad usana

Uradite test na koži pre nego što ga primenite na celu gornju usnu

Ako jednostavno nemate vremena da naučite kao se prirodno mogu izbeliti dlačice iznad usana ili nemate odgovarajuće sastojke pri ruci, možete probati neke od proizvoda koji su čak i jači od vodonik-peroksida. Samo obratite pažnju da ne prekoračite vreme potrebno da preparat dejstvuje, a ono je naznačeno na pakovanju svih kozmetika za izbeljivanje. Jednostavno ponovite nanošenje drugi dan, ako niste u potpunosti zadovoljni rezultatima.

Tekst: Jovana Jovović

Editors choice