Šminkate se same za venčanje, a želite da izgledate seksi, glamurozno i šik? Nikakav problem. “Dim u očima”, tačnije smoky eye, pravi je klasik kada je o šminkanju reč, a uz savete profesionalaca možete ga lako kreirati. Bitno je napomenuti da postoji mnogo načina na koje možete postići ovakav izgled, a ovde ćemo objasniti najjednostavniji i onaj koji pristaje svakom obliku očiju.

slika 19 Jednostavni “smoky eye” u nekoliko koraka

“Zadimljen pogled” i neutralne usne – dobitna kombinacija

Za početak, potrebne su vam bar dve senke – jedna svetla, druga tamnija. Osim toga, nabavite bazu za senke, danas na tržistu postoji veliki broj prajmera različitog cenovnog ranga, a sa dobrom bazom i najlošija senka stajaće na kapcima satima i satima. Poželjan je (ne i neophodan) ajlajner ili olovka za oči u crnoj ili boji tamnije senke i naravno maskara. Ne smemo zaboraviti ni pribor za šminkanje, u ovom slučaju dovoljne su vam dve četkice, ona za nanošenje senke, i obavezno – četkica za mešanje boja.

slika 26 Jednostavni “smoky eye” u nekoliko koraka

Nekad slika govori više od hiljadu reči

Korak po korak

Kada ste nabavili sve što je potrebno, možete početi.

Prvo nanesite bazu, sačekajte da se osuši, a posle nje svetliju senku preko celog kapka i ispod obrva, a tamniju tik uz koren trepavica i na pregib kapka od sredine očiju ka spoljašnjem uglu. Dobro izmešajte boje.

Posle mešanja stavite ajlajner – povucite liniju uz gornje i donje trepavice (imajte u vidu da ako celo oko oivičite ajlajnerom, ono će izgledati sitnije). Ukoliko vam on nije pri ruci, za to može poslužiti i tamna senka.

Dodajte još malo svetlije senke (najbolje da je svetlucava) u unutrašnji ugao oka.

Na trepavice stavite maskaru i gotovi ste.

slika 34 Jednostavni “smoky eye” u nekoliko koraka

Bronzani i smeđi “smoky eye” pristaju svakoj boji očiju

Još saveta

Iako mnogi ovaj način šminkanja očiju vezuju za crne i sive nijanse senki, za venčanje i dnevnu varijantu mnogo bolja opcija su kombinacije zlatnih, bež i rozih s jedne strane, i braon, ljubičastih, zelenih i plavih senki s druge.

Uz naglašene oči najbolje ide neutralan, roze ili ruž boje breskve, nekada i karmin jarke boje može dobro da izgleda, ali to eksperimentisanje ostavite za drugu priliku.

Ukoliko duge trepavice nisu vaš adut, opredelite se za neki od načina produžavanja istih.

slika 42 Jednostavni “smoky eye” u nekoliko koraka

Ljubičasta senka može delovati romantično i nežno, ali dovoljno upečatljivo

Tekst: Katarina Kovačević

Comments