Devojke sa plavim očima imaju tu privilegiju da njihova šminka uvek dolazi do izražaja, ali takođe moraju da vode računa o načinu šminkanja.

Make-up koji mi danas predstavljamo, u jednu ruku je jednostavan, a sa druge strane veoma glamurozan i namenjen samo  elegantnim dešavanjima, kao što je svadba.

Posebno nam se dopalo to što je akcenat stavljen na oči, koje su našminkane crnom olovkom.

230 Beauty Bride: Šminka za plavooke mlade

Ovako se to radi:

– Prvo nanesete podlogu na lice i zatim sačekate nekoliko minuta da koža upije.

– Nakon toga sledi puder. Neke devojke stavljaju tečni puder, druge onaj u prahu, a za priliku kao što je svadba, valja staviti i jedno i drugo. Znači, prvo stavite puder koji je u tečnom stanju i razmažite ga četkom, izvlačeći linije u stranu i ka nagore. Puder u kamenu se nanosi sunđerom.

– Pošto ste lepo izjednačile ten i, nadam se, obratile pažnju na razliku između vrata i lica, vreme je da iscrtate obrve.

– Oči je možda najkomplikovanije našminkati, jer prvo stavljate senku i to u sivoj ili nekoj tamnijoj boji, a pri vrhu može svetlija. Zatim stavite ajlajner na gornjem kapku, a ispod izvucite dugu liniju, koja uokviruje oko.

– Ukoliko ste se odlučile da lepite veštačke trepavice vodite računa da ih lepo namestite kako ne bi spale, a ako nećete wow efekat, samo nanesite 2 do 3 sloja maskare.

– Uf, a sada lakši deo: ruž! Neka bude u boji kože ili ružičasti i možete naneti sasvim malo.

– Na kraju stavljate rumenilo tako što pratite konture lice i izvlačite liniju od jagodica ka ušima.

Izvor fotografija: pinterest.com

Violeta Stojanović

Comments