Maske za lice iz vaše kuhinje: Maska sa medom

Maske za lice iz vaše kuhinje: Maska sa medom

13. Jul

Zavirite u svoju kuhinju i proverite imate li određene sastojke potrebne za prirodne maske za lice koje možete sami da napravite. Pojedine sastojke ćete možda morati nabaviti u apoteci, ali se svi oni mogu lako pronaći. Maske za lice nisu teške za izradu, samo je potrebno par minuta vašeg vremena i moći ćete uživati u originalnim proizvodima. Sigurno je da ćete se ponositi sobom što poznajete tajne proizvodnje domaće kozmetike i više ne morate kupovati one skupe preparate.

Maska sa medom

Potrebno:

- 1 kašika meda

- 1 kašika pavlake

- 2 kašike ovsenih pahuljica

Priprema:

Stavite med u malu posudu, dodajte pavlaku i ovsene pahuljice. Izmešajte sve, a ako smatrate da je previše tečno, dodajte još malo pahuljica. Nanesite na suvo lice i ostavite 15 minuta. Zatim isperite s malo vode.

Ova maska je umirujuća, jer je med odličan za omekšavanje kože. Pavlaka je bogata mastima i proteinima koji neguju kožu. Ovsene pahuljice obavljaju omekšavanje, zatim deluju umirujuće i okrepljujuće.

maska za lice Maske za lice iz vaše kuhinje: Maska sa medom

Maske za lice nisu teške za izradu, samo je potrebno par minuta vašeg vremena

Tekst: Ana Savić

Komentari

09 Novembar

Kako da negujete kožu ruku

Uz malo truda, lako možete izbeći da se vaši napori da prikrijete tragove starenja ne ponište loše negovanom kožom ruku....
19 Oktobar

Kako led neguje vašu kožu

Efekti kratkotrajnog izlaganja kože ledu su izuzetno pozitivni, i mogu učiniti jednako, ili i više dobra vašoj lepoti od opuštajućih tretmana. ...

Najbolje stvari u životu su besplatne