Ovo je nastavak našeg zajedničkog putovanja po svetu i upoznavanja sa romantičnim dvorcima koji su savršeni za vaše venčanje. Prvi deo teksta pročitajte ovde.

Dvorac “Pendennis” u Engleskoj podigao je kralj Henri VIII. Nalazi se u blizini čuvene Korniš obale. Ideja da se venčanje organizuje ovde veoma je zanimljiva ukoliko se uzme u obzir povezanost sklapanja braka u dvorcu čiji se vlasnik ženio čak šest puta. Ovaj dvorac je jedan od najbolje očuvanih Tjudorovih dvoraca u čitavoj zemlji.

slika19.jpg9 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (2. deo)

“Pendennis” , Engleska

Ruševine dvorca “Carreg Cennen” kod Svonzia, u blizini južnog Velsa smatrane su najromantičnijim ruševinama u Velsu. U pitanju jeste ruševina, ali ima dovoljno strukture po kojoj se vidi da je u pitanju dvorac. Uz to, pogled na prirodu je odličan.

slika29.jpg9 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (2. deo)

“Carreg Cennen” , Vels

Američki dvorci nisu stari koliko i evropski, ali to ne umanjuje njihovu vrednost. “Falkenstein” je prelep dvorac u stilu dvoraca iz Diznijevih bajki. Smešten je na brdu, okružen zidinama i sadrži prelep vrt kao i veliki broj fantastičnih fontani.

slika310.jpg10 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (2. deo)

“Falkenstein” , Amerika

Neuschwanstein” dvorac u Nemačkoj bajkovit je, prelep i definitivno je služio kao inspiracija za dvorac u Diznilendu. Kao u Italiji, i u Nemačkoj nisu dozvoljene ceremonije venčanja u dvorcima, ali prijemi jesu. Prijem u ovom dvorcu sigurno je božanstven i nezabroravan.

slika49.jpg9 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (2. deo)

“Neuschwanstein” , Nemačka

Iako je dvorac “Craigdarroch” najmlađi među svim navedenim dvorcima, njegov izgled veoma podseća na italijansku, špansku i francusku arhitekturu XI i XII veka. Kada uđete u ovaj dvorac imaćete utisak kao da ste ušli u vremeplov. Unutrašnjost je bogata drvenarijom, fantastičnim stepeništem od hrasta kao i mnoštom vitraža.

slika59.jpg9 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (2. deo)

“Craigdarroch” , Kanada

Tekst: Aleksandra Grujić

Comments