,,Oasis of the Seas“ iz klase najvećih svetskih kruzera u vlasništvu kompanije ,,Royal Caribbean”, krenuo je sa Floride na prekookeansko krstarenje do Barselone, odakle je nedavno otpočeo svoje prvo evropsko krstarenje. Agencija ,,Travel Boutique” iz Beograda kao jedan od 5 TOP PARTNERA kompanije ,,Royal Caribbean International” bila je među specijalnim zvanicama, koje su imale tu čast da se 15.septembra ukrcaju kruzer ,,Oasis of the Seas” koji je tokom premijernog evropskog krstarenja boravio u rimskoj luci ,,Ćivitavekija” i tokom sedmočasovnog boravka upozna se sa sadržajima ovog velelepnog broda.
Trave Boutique 3 Oasis of the Seas“ iz klase najvećih kruzera stigao u Evropu
Malo je reći da ,,Oasis of the Seas” pruža apsolutno uživanje. Ovaj ,,grad na vodi” sa kapacitetom od 6 360 putnika i čak 2 394 članova posade, prevazilazi očekivanja i najvećih. Šetnja kroz zelenu oazu bogate prirodne vegetacije ,,Central parka“, surfovanje na veštačkim talasima, brodvejske predstave, klizanje i ringišpil.
Trave Boutique 4 Oasis of the Seas“ iz klase najvećih kruzera stigao u Evropu
Ljubitelji krstarenja, ali i svi oni koji do sada nisu iskusili ovakav vid odmora, biće u prilici da se i lično uverite u ovaj spektakl na vodi, koliko još ove jeseni na Karibima ili sledećeg leta na Mediteranu.
Oasis of the Seas je izgrađen 2009. u finskom brodogradilištu STX Europe u gradu Turku, za kompaniju Royal Caribbean International i predstavlja prvi izgrađeni brod iz klase Oasis.
 Trave Boutique 5 Oasis of the Seas“ iz klase najvećih kruzera stigao u Evropu
Zajedno sa brodom blizancem Allure of the Seas, sagrađenim godinu dana kasnije, spada u najveće putničke brodove na svetu. Imenu broda kumovalo čak 7 kuma, velikih svetskih imena iz sveta sporta, glume, među kojima je i čuvena Gloria Estefan.
Trave Boutique 1 Oasis of the Seas“ iz klase najvećih kruzera stigao u Evropu
Osim zaista jedinstvenih sadržaja koji se mogu naću samo na ,,Oasis of the Sease“, poput već pomenutog brodvejskog teatra, parka, amfiteatra, među zanimljivim činjenicama izdvojili bismo i tehničke karakteristike kruzera u impozantnim brojkama:
• 241 km cevi
• mreža od 5310km električnih kablova
• 2300 tona vode u 21 bazenu i vodenim sadržajima4
• 50 tona kockica leda koje se naprave svakodnevno
• preko 12000 biljnih vrsta u bogatoj prirodnoj vegetaciji ,,Central parka“
Agencija ,,Travel Boutique“ iz Beograda od 2010. godine organizuje individualna putovanja, skrojena po ,,po meri svojih putnika“, između ostalog krstarenja, medeni mesec i brojne daleke i egzotične destinacije.
Comments