Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/10/Jahte-parkirane-u-luci-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

Odavno znamo da je svet  jedno veliko “selo”. Čak i oni koji žive u većim gradovima, često imaju osećaj kao da život provode u jednoj ulici. Iako se nekad čini da je naša zemlja toliko majušna da se svi znamo, a njene puteve prepoznajemo kao raspored sopstvenog stana, još uvek smo daleko od epiteta “malo”.

Postoje zemlje koje se mogu preći “uzduž i popreko” za svega pola sata, a broj žitelja ne nadmašuje naseljenost nekih domaćih sela. Upoznajte najmanje zemlje sveta i neke zanimljive činjenice u vezi sa njima.

Vatikan

Zvanično najmanja priznata država na svetu. Poznata još i kao Sveta stolica, predstavlja duhovni centar rimokatolika. Smeštena je na 0,44 km², a prema popisu iz 2012. godine ima 836 stanovnika; međutim, važno je napomenuti da nijedan od njih nije stalni žitelj Vatikana. Najpoznatija znamenitost ove državice je bazilika Sv. Petra koja svakodnevno okuplja vernike iz čitavog sveta.

Pogled na trg Vatikana u sumrak Wannabe Magazine: Vodič kroz najmanje zemlje sveta

Editors choice