Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/06/egypt-camel-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

Nekada moćna i neustrašiva civilizacija, Egipat danas poseduje mnoštvo istorijskih atrakcija koje jednostavno oduzimaju dah. Činjenica je da su ova mesta i građevine bili tako nestvarno izgrađeni vekovima unazad i sa najosnovnijim alatima i metodama što sve čini još više upečatljivim. Pođite sa mnom – hodajte kao Egipćanin – dok pratimo turu do nekih najlepših istorijskih mesta u Egiptu.

Piramide u Gizi

Ne samo što su najpoznatija i najprepoznatljivija mesta u Egiptu, piramide su takođe poslednje preostalo Čudo Staroga sveta. Nisu dosta udaljene od glavnog grada Kaira, jedno su od svetskih najposećenijih atrakcija, iako tu mogu da se nađu samo tri piramide od 138 koliko ih je ukupno u celom Egiptu. Jedna od njih je i najviša piramida u zemlji – piramida “Kufu”, takođe poznata kao Velika piramida, koja dostiže visinu od 140 metara. Procenjuje se da je Kufu, koja ne samo što je najveća već je i najstarija piramida, izgrađena 2650. pre naše ere.

slika111 Wannabe Magazine: Osam istorijskih mesta u Egiptu koje morate da posetite (1. deo)

Veličanstvena Sfinga je pola čovek, pola lav i najveća je monolitna statua na svetu

Nastavak teksta pročitajte ovde.

 

Editors choice