Meksiko je država koja se na severu graniči sa SAD, na jugoistoku sa Gvatemalom i Belizeom, na zapadu sa Tihim okeanom, a na istoku sa Meksičkim zalivom i Karipskim morem. Ova država je u Južnoj Americi najsevernija a po površini zauzima treće mesto u ovoj oblasti. Ukoliko se površina Meksika posmatra na globalnom nivou, onda se može reći da je ova država 13. po površini na svetu.

Prema “Svetskoj turističkoj organizaciji” najposećenija država i glavna turistička atrakcija Latinske Amerike jeste upravo Meksiko. Razlog velike posećenosti jeste prirodno i kulturno bogatstvo Meksika.

Mi ćemo vam pokazati nekoliko lokacija Meksika koje ostavljaju bez daha i koje obavezno morate da posetite ukoliko nekada budete putovali u Meksiko. Uverićete se i sami koliko je Meksiko bogat predivnim predelima i čudima prirode, ostacima drevnih kultura, ali i savremenim i urbanim gradovima.

Donja Kalifornija

Donja Kalifornija se nalazi južno od granice glamurozne američke Kalifornije. Za razliku od bogatog i poznatog suseda, Kalifornija o kojoj mi govorimo pruža potpuni mir i tišinu. Umirujuće planine, prazne pustinje, kao i beskrajne obale čine Donju Kaliforniju božanstvenom. Ova lokacija je savršena za odmor. Isto tako, Donja Kalifornija vam može biti interesantna ukoliko volite podvodni ribolov jer je ova lokacija idealna za takvu vrstu aktivnosti. Postoji čak mogućnost i da ugledate nekog kita.

01 Donja Kalifornija Wannabe Magazine: Najspektakularnije lokacije Meksika

 Nastavak pogledajte ovde!

Comments